Trabzon Of'ta 3. Geleneksel Okul Sporları Kış Dönemi Ödül Töreni, Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Denizcilik ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapıldı. Of Anadolu İmam Hatip Lisesi, Liselerarası Masa Tenisi Turnuvasında ilçe birincilik ödülünü Of Kaymakamı Eyüp Fırat'ın elinden aldı.
Bu yıl Üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Okul Sporlarına Badminton, Futsal, Masa Tenisi ve Satranç branşlarında 500'ün üzerinde öğrenci katıldı. Ödül törenine Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Gençlik Spor Müdürü Özcan Demirel, Ofspor Başkanı Olcay Saral, daire amirleri, okul ve kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından masa tenisi karşılaşması izlendi. Günün anlamı ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptığı konuşmasında; "Bugün burada yaklaşık 500 öğrencimizin katıldığı sportif mücadele sonucunda dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirmek için toplanmış bulunuyoruz. Bu öğrencilerimizden yaklaşık 150 tanesi ödül alacak. Ancak asıl ödül sağlıklı olmak, spor yapmak ve bu sporu hayatımıza yaymak, dolayısıyla sağlıklı yaşamaktır. Bu gençlerimiz sağlıklı yaşamak adına yaptıkları bu sportif faaliyetlerle bunda kararlı olduklarını bizlere gösterdiler. Burada ödül alan almayan bütün öğrencilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Bu ödüllerin temini noktasında ve eğitim faaliyetlerimizin tamamında bizlerden yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın katkıları ve destekleri devam ettikçe ilçemizde sportif ve kültürel alanlarda yapılan faaliyetin artarak devam edeceğine inancım tamdır."  Dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu konuşmasında; "3. Geleneksel olarak düzenlediğimiz Okul Sporlarının 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem ödül törenini gerçekleştirdik. Sürekli olarak içinde yer almaya çalıştığımız eğitsel oyun organizasyonlarında; oyun ile başlayan spor yapma alışkanlığı, çocuklarımızın süregelir bir spor hayatı kazanmalarına yardımcı oluyor. Bu kapsamda düzenlediğimiz programla Okul Spor oyunlarını günümüzde yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyonda bizlere her tülü desteğini her zaman hissettiren Sayın Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederim."dedi.

Törende konuşan Of Kaymakamı Eyüp Fırat; "Sadece kendi ülkemizde değil, dünyada da Milli eğitim ve sporu birlikte düşüneceğiz. Trabzon gibi spor şehrinde yaşıyoruz. Birçok ilin futbol takımının bulunmadığı ikinci ligde Ofsporumuz var. Futbol kulübümüz var. Of gibi sporu seven şehirde zaten başkası düşünülemez. İlçemizdeki fiziki şartlar oldukça iyi. İnşallah daha da iyi olacak. Bizlere düşen görev bu spor şehrinde genç kardeşlerimizin spora olan ilgisini çeşitli alanlara yayarak en üst düzey başarılara imza atmalarını sağlamak olacaktır. Burada derece yapan tüm öğrencilerimizi kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmalarının ardından Badminton, Futsal, Masa Tenisi, Satranç branşlarında birinci, ikinci, üçüncü olarak dereceye giren öğrencilere Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Özcan Demirel, Of Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Acar, Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral, Askerlik Şubesi Başkanı Mustafa Özberk ve Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bedir tarafından madalya ve ödülleri verildi. Futsal öğrencilerine Forma, Masa Tenisi Öğrencilerine Raket takımı, Satranç öğrencilerine satranç takımı, Badminton öğrencilerine de Raket takımı hediye edildi. Of Anadolu İmam Hatip Lisesi, Liselerarası Masa Tenisi Turnuvasında ilçe birincilik ödülünü Of Kaymakamı Eyüp Fırat'ın elinden, öğrenciler ile birlikte Okul Müdürü Sedat Gül aldı.