61SAAT HABER MERKEZİ - Türkiye 31 Mart Yerel Seçimlerini geride bırakırken, şimdi tüm gözler İstanbul’da..  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde resmi olmayan rakamlara göre CHP’nin Trabzonlu adayı Ekrem İmamoğlu, rakibi AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’ın önünde seçimleri tamamlarken AK Parti İl Başkanlığı tarafından bir çok ilçede sonuçlara itiraz edildi. YSK’nın belli bölgelerde incelemeleri sürerken İmamoğlu dün Anıtkabir’i ziyaret ederek burada anı defterini imzaladı. İmamoğlu’nun anı defterini “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” sıfatıyla imzalamasının ardından tartışmalarda peşi sıra geldi. 

61saat'in haberine göre;
İmamoğlu’nun eleştiren isimlerden biri de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uzmanı Mazhar Yıldırımhan oldu. Yıldırımhan, sosyal medya hesabından “İmamoğlu, toplumsal barışı zorlamak için tam provakasyon yapıyor. Seçil, nereye istersen oraya git. Bu acele neyi örtmenin telaşıdır. Anıtkabir’de, İst. Büyükşehir Belediye Başkanı diye imza atmak ne büyük çiğlik ve cahilliktir” diye yazdı. 

Bu görselin ekran görüntüsünü alan iYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan ise, yine sosyal medya hesabından “Sayın Mazhar bey… Evet çok acelemiz var. 25 yıldır resmin hasretini çeken milyonlar var bu memlekette. Çölün ortasında yavrusuna su bulan anne gibiyiz. Çok hasret çektik. Çile çektik. Hakaret gördük. Bu memlekette keşke Yunan kazansaydı diyenleri gördük. Atatürk’ün annesine en alçak hakaretleri yapanları gördük. And’mız kaldırıldı. Kitaplardan Atatürk söküldü atıldı. Neler yaşadık şu kısa ömrümüzde. Ahhh Mazhar bey, ahh bu henüz başlangıç. Keserde döndü, sapta döndü.. Artık devir Ekrem İmamoğlu devri.” şeklinde yazdı. 



Erkan’ın bu paylaşımının altına ise Mazhar Yıldırım, “Beyefendi her işin bir adabı var. Mazbatayla resmi olarak bu sıfatı kazanan bir insan istediği gibi bu imzayı atar. Korsanlıkla bu sıfat kazanılmaz. Bu çiftlik değil de nedir? Milletin iradesine elbette herkes saygı duyacak. Bu hırslı davranış küpüne zarar verir. Az teenni doktor. Toplumsal sorumluluk üstlenmek isteyenler kurallara riayet edecek” şeklinde yorum yaptı. 

Yıldırımhan’a cevap veren Erkan ise, “Seçim sonuçlanmadan çıkıp kazandık açıklaması yapan Binali beye niye tepki göstermediniz?” diye sordu. 



Yıldırımhan ise bu soruya, “Açıklamayı Ekrem beyde biz kazandık diye yaptı. Ama devletin resmi defterine böyle bir şey yazmak doğru bir davranış değildir” diye cevap verdi. 

Bunun üzerine Erkan, “Abi sizi anlıyorum. Kaybetmek zor geliyor. Çok can sıkıcı bir duygu. Ana kadirde varsa yapacak bir şey yoktur. Millet getirdi, millet götürüyor. Hani dilinizde iki cümleden birisi milli irade diyordunuz ya. İşte milli irade budur. Saygı duyacaksınız. 25 yıldır bizim duyduğumuz gibi. Kırmaya gerek yok gönülleri” dedi. 

Yıldırımhan’da, “Hiç sorun yok, aksine de hiç bir zaman söylemedim. Benim söylediğim şey başka” diye yanıt verdi.