İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurban Bayramı dolayasıyla geldiği Trabzon’da Yomra Belediyesini ziyaret etti. Burada İmamoğlu'nu kapının girişinde Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık karşıladı. İmamoğlu'nun Yomra Belediyesi ziyaretine CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi kuvvetli ile hem İyi Parti hem de CHP'den çok sayıda partili katıldı.

Belediyenin bahçesinde vatadaşlarla selamlaşan İmamoğlu, Trabzon’a geldiğinde gözlerinin nemlendiğini söyledi. 
İmamoğlu özetle şu şekilde konuştu: 

14 AY ÜZERİNE İLK DEFA GELDİM
 
“İnsanın kendi yuvasında, kendi evinde olmuş olması gerçekten insana ayrı huzur veriyor. İnsanın memleketinin duygusu bir başka. Bu sabah annemle beraber geldik. İkimizin de gözü nemliydi. Çünkü bende neredeyse 14 ay üzerine ilk defa geldim. Bir cenaze geliş gidişini saymıyorum. Özlemle hasretle buradayım. Yomra Belediye Başkanımızı ziyaretimizde bir bayram tebriği ziyareti olduğunu düşünün. Daha geniş çaplı bir ziyaret yapacağız Trabzon, Rize, Ordu, Artvin, Giresun’a. Bugün ki hem pandemi sürecinin, bulaşıcı hastalık döneminin bizleri bir miktar engellemesi, hem de insanların can sağlığını güvence altında tutmak zorunda olmamız daha kısıtlı ziyaret planlamıza sebep olmuştur. Biz sizleri selamlayacağız. 

YOMRA’YA GELİŞİNİN BAŞKA SEBEBİ
Biz Yomra Belediyesinin çok daha başarılı olmasını istiyoruz. Yomra’ya gelişimin bir başka sebebi daha var. Düşünün İstanbul’da koca bir şehrin yönetim anlayışı var. Orada yönetim anlayışımızın kabiliyetlerimizin her ölçeğinin bir izdüşümünü Yomra’ya taşımak, başkanımızla paylaşmak. Orada çağdaş hangi uygulama varsa, gençlerin geleceğe umutla bakmasını sağlayan, huzurun teminatı olan belediyecilik anlayışına hangi katkıyı sunacaksak başkanımızın en yakın yol arkadaşı olarak onunla beraber size hizmet edeceğiz. 

2 BELEDİYEDEN DAVET GELDİ

Benim buraya aile ziyareti yapma planımı duyuncu 2 belediyemizden davet geldi. Hem Yomra’yı, hem Beşikdüzü’nü ziyaret edeceğim. Ama bu söylediğim, az önce Yomra Belediye Başkanımız için söylediğim her şey hangi siyasi partiye ait olursa olsun, her belediye başkanımız için de geçerlidir. 
Yani, beni Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız arar veya x .ir ilçenin belediye başkanı arar katkı sunmamızı ister, başım gözüm üstüne. Parti, partili ayrımı umrumda değil. Yani İstanbul’da vatandaşa tutumumuz, tavrımız neyse Türkiye’nin her yerine bakışımız aynıdır. 

GİTTİKLERİ ŞEHİRLERDE DİĞER PARTİLERİ DE ZİYARET EDİYORLAR
Benim arkadaşlarım, tabiki ittifak sürecidir. CHP, İYİ Partili belediyeleri ziyaret ediyorlar. Ama gittikleri şehirde diğer partili belediyeleri de ziyaret ediyorlar. Tek şey var, davet ederlerse veya arandıklarında randevu verirlerse. Bu anlayışını yıkmalıyız. Sıkılmadınız mı? O partili bu partili. Biz bu anlayışı yıkmalıyız. 
Ben gönül rahatlığı ile her belediyeyi ziyaret etmiş birisiyim. Trabzon’da arayıp gitmediğim belediye olmadı. Daha önce geldiğimde. Aynı şeyi daha da büyüterek yapacağız. 

TARAFGİRLİK YOK
İnsanlarımızı bir arada yaşamaktan keyif almaları için belediyecilik yapacağız.  Hangi gencin hayallerini bir birinden ayrıştırarak yıkabiliriz. Tarafgirlik yok. Benim doğduğum şehir. Büyük anılarla beni yetiştiren şehir, Trabzon’umuz. Beni yetiştiren bu şehirde hiç bir ablamıza, hiç bir teyzemize, hiç bir amcamıza, hiç bir kardeşimize ayrı bir duyguyla sarılamam. Herkese aynı duyguyla sarılırım. 
Türkiye’ye bu partizanlığı, aşılamak isteyenler vardır. Bende neredeyim biliyor musunuz? Tam da onun karısındayım. Onların karşısında birisiyim. 
Yomra Belediyemize, söylediğim fedakarlıklarımızı, hiç çekinmeden yapacağız. Görevimizdir, vazifemizdir. 
İyi Belediyecilik uygulamaları ile ilgili kapımızı çalan, ya da çalmak isteyen hangi partili beldiye olursa olsun buyursun gelsin başımızın üstünde yeri var. 

BİR BİREYİN KUTSALLAŞTIRILMASI.. 
Bir bireyin kutsallaştırılması, yöneticinin kutsallaştırılması yanlış işlerdir. Biz bunların karşısındayız. Bu millet özgürlüğüne düşkündür. Dışarıdan konuşmuyorum. Ben 17 yaşına kadar tüm bilincimi, tüm varlığımı, olgunluğumu elde ettiğim topraklardayım. Trabzon’dayım. Ben bu kentin göbeğinde yaşadım, büyüdüm. Pazarkapı Mahallesinde yaşadım, Trabzon Lisesini bitirdim. Fetih Çocuğuyum. Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu mahalle, benim mahallem”