Rize'de camilerinde imam olmadığı için düzenli ezanları okunmayan köy sakinleri, öyle bir çözüm buldu ki her vaktin ezanını ünlü bir müezzinin sesinden dinliyorlar.

Rizeliler problemlere karşı getirdikleri ilginç çözüm yolları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Rize'nin Derepazarı İlçesi Fıçıcılar Mahallesi'nde hayırsever iş adamı Cemal Sirkeci tarafından yaptırılan Medine Camisi'nin lojmanı olmadığı için camiye imam atanmasına rağmen camide imam görevlendirilemiyor. Camide imam bulunmadığı için vakit ezanları köy sakinleri tarafından okunmaya çalışılıyordu. Ancak bu yöntem zaman zaman ezanların okunmasında aksamalara neden oldu.

Köy sakinleri ezanların aksamasını önlemek için öyle bir yöntem buldu ki hem ezanları aksamıyor hem de vakit ezanlarını ayrı ayrı ünlü müezzinlerin seslerinden dinliyorlar.

Köy sakinleri İstanbul'dan temin ettikleri elektronik cihazı caminin ses sistemine adapte ettiler. Cihaza Rize'nin ezan ve Cuma salasının vakitleri girildi. Aynı zamanda cihaza 10 farklı ünlü müezzinin sesinden okunmuş ezanlar ve salalar kaydedildi. Ezan vakitleri gelince cihaz otomatik olarak devreye girerek ezanı okuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Köy Muhtarı Ömer Turna, "Hayırsever amcamız Cemal Sirkeci tarafından bu cami yaptırıldı. Şuan imamımız olmadığı için ezanları köylüler olarak biz veriyorduk. Ancak bu yöntem aksamalara neden oluyordu. Bu cihaz sayesinde bu aksamalar ortadan kaldırılmış oldu" dedi.

Osman Fıçıcı, cihaz sayesinde 10 farklı müezzinin sesin ezan dinleme imkanı bulduklarını belirterek öğle ezanlarını ise ünlü müezzin İsmail Coşar'ın sesinden dinlediklerini köybetti.

Köy sakinlerinden Ahmet Turna sistemden son derece memnun olduklarını belirtti. Dursun Uyanık ise yaptığı açıklamada

"Zaman zaman sadece öğle ezanları okunuyordu. Sabah ve yatsı ezanları okunamıyordu. Bu şekilde beş vakit tüm ezanları ve Cuma salasını dinleyebiliyoruz" diye konuştu.