üzerinde uzun zamandan beri pilot uygulama çalışmaları yürütülen Dış Danışmanlık hakkında ilkeleri ve çalışma esaslarını düzenliyor. Protokolle, KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 3. ve 4. Sınıf öğrencileri her yarıyılda ayrı ayrı olmak üzere 4 yarıyılda 4’er dış danışman ile çalışma yapacak. Öğrenciler, kamu kurumu, ofis, şantiye olmak üzere her yarıyıl en az 10 gününü alanında uzman bir inşaat mühendisinin yanında geçirecek. KTÜ Senatosuna sunulacak protokolün onayının ardından zorunlu hale gelecek uygulama, Türkiye’de ilk ve örnek bir çalışma olacak. İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi, oluşturacağı “Dış Danışmanlar Kurulu” ile İnşaat Mühendisliği Eğitim ve Öğretiminin mezuniyetten önce yönlendirmesinde de katkı sunmuş olacak. Öğrencilerin mezuniyet aşamasındaki bitirme çalışmalarının savunmasında jüride akademisyenlerle birlikte kendi dış danışmanları da görev alacak.

Protokol imza töreninde konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa YAYLALI, bugüne kadar pilot uygulama sırasında destek veren dış danışman meslektaşlarına, akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür ederek, uygulamanın kesinlikle bir staj olmadığını, mühendisliğin sahadaki uygulamalarına ve mühendisin günlük iş yaşamına tanıklık ederek, sahada kazanılan tecrübenin bir kısmının okulda elde edilmesinin önünü açacak örnek bir çalışma olacağını söyledi. Protokolün hazırlanmasında emek ve katkıları olan KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin HÜSEM ve KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şakir ERDOĞDU’ya, konu hakkında teşvik edici adımlarından dolayı da KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL’a teşekkür eden YAYLALI, bu çalışma ile özellikle akreditasyon süreçlerinde KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünün bir adım daha öne geçeceğini vurguladı.

konuşan KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin HÜSEM de, konuşmasında; İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ile imzalanan Dış Danışmanlık Uygulama Protokolü, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin mühendislik uygulamaları ile bölümde aldıkları dersler arasında bağlantı oluşturabileceği, mezun olmadan önce çalışma alanlarını tanıma fırsatları olabileceği, mesleki bilgilerini pekiştirebileceği bir ortam oluşturulacağını, bu protokol sayesinde, 3. ve 4. sınıf öğrencileri özel ve kamu kurumlarında yapılan uygulamalar hakkında bilgi alabileceklerini ve bu onların belki de mezun olduktan sonra çalışma alanlarını seçmesine yol açacağını, bu uygulamanın, Mühendislik Fakültesinde de bir örnek uygulama olacağını, diğer meslek odalarımızla, mühendislik fakültesinin diğer bölümleri arasında da benzer uygulamaları yaparak tüm mühendislik öğrencileri için dış danışmanlık sistemini yaygınlaştırılacağını, protokol çerçevesinde, tamamen gönüllülük esasına dayanarak, dış danışmanlık görevini kabul eden, öğrencilerimize meslekleri ile ilgili deneyim kazanma becerilerini verecek olan tüm mühendislere şimdiden teşekkür ettiğini, ayrıca, “Dış Danışmanlık” uygulaması ile ilgili kendilerini destekleyen Rektör Sayın Prof. Dr. Süleyman BAYKAL’ a, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Sayın Mustafa YAYALI’ya ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürler etti.