Yaylalı şu şekilde konuştu: Bizim öncelikle ulaşım master planına ihtiyacımız var. Şehrin tamamında ulaşım planlanması lazım. Bunun için de kent planının bitirilmesi lazım. Ulaşım master planını yapınca  Beşikdüzü’nden Of’a ve Rize’ye kadar bağlanabilecek bir hafif raylı sistem yapabileceğimizi düşünüyorum. PİK saatteki yolcu sayısında sıkıntı vardı. Bunu da aştık. Tüm dediğimiz yapılırsa tüm Trabzon ulaşılabilir hale gelecek.

Kavga Edilecekse Biz Ederiz

Biz bunun her yerinde oluruz. Tüm arkadaşlarımla birlikte bu işin içine gireriz. Biriyle kavga edilecekse biz edelim diyoruz. Bu kadar rahat konuşuyoruz. Savunduğumuz şeyde ayaklarımızın sağlam bastığını düşünüyoruz. Büyükşehir bir fırsattır. Bugün doğalgazı her ilçeye götürelim diye uğraşıyorsak bizim bir an önce hafif raylı sistemi projelendirmemiz lazım. Bugün projelendirmeye başlarsak zaten 2-3 yıl projesi sürecek. Bir karar verilmesi lazım. Hızlı bir şekilde çalışılması gereken bir konu. Karar şu anda büyükşehir belediyesi ve ulaştırma bakanlığındadır.

Hafif Raylı Sistem İle Demiryolu Karıştırılmamalı

Bunu demiryoluyla karıştırmamak lazım. Hafif raylı sistem başka bir şeydir. Erzincan demiryoluyla hafif raylı sistemin hiçbir alakası yok. Bunu bir kere anlamak lazım. Yapım tekniği, proje mantığı açısından da çok farklı projeler. Erzincan Trabzon demiryolu Trabzon’un ticaretini artırmaya yönelik bir önemi var. Hafif raylı sistemin de dünyada Trabzon’un yaşanabilir kentler arasına girmesi için önemli olduğunu düşünüyoruz. Ama ikisi de olmalı. Şehir olarak biz her şeyimizi ticaret vasfımızdan dolayı kazandık.

Kozlar Elimizde

Şehir bu projeyi istemeli ve arkasında durmalıdır. Bunun yanı sıra bakanımızın olması önemli bir şanstır. Ayrıca Binali Yıldırım’ın da bakan olması çok önemli bir şanstır. Kozlar elimizde. Her şeyimiz var helva yapacağız.

Akyazı’da Hayata Geçirilmesi Şart

Şimdi Akyazı’da stat yapılıyor. Yanında da yeni tesisler yapılacak. Burayı kente bağlayacak bir ulaşım da olmalı. Mesele Akyazı hafif raylı hattına bağlanılmalı. Biz bugün bütün planlamamızı kavşak çözmek yerine hafif raylı sistemi öne çıkaracak şekilde yaparsak 10 yıla bu sistemi ancak hayata geçirebiliriz.”

Güzargah Uzatılmalı

Eski siyasetçilerden olan iş adamı Abdullah Dabakoğlu da metro projesi hakkında şunları söyledi: “Raylı Sistem konusunu Tansu Çiller hükümeti dönemde Doğru Yol Partisi il yöneticisi olarak mimar Ali Akar’la birlikte Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğüne gittik, ricada bulunduk. Dedik ki biz Beşikdüzü’nden bu sahil yolu yapılırken 4-5 metre daha istimlak edilsin raylı sitemi koyalım diye müracaat etmiştik. Devletin kurumları var ama birbirleriyle birlikte ortak çalışmak istemediklerinden bu bizim işimiz değil devlet demir yollarının işi. Biz karayollarız diyerek sıcak bakmadılar. Biz siyasi dinamiği harekete geçiremedik. Bundan tam 28 yıl önce bu işe kalktık. Ama olmadı.

Güzergah Uzatılmalı

Şimdi metro konusunda bu proje yarım olmaz. Akçaabat’tan Arsin’e değil de Of’a da gidebilir Rize’ye de gidebilir. Metro olur. Ölü rahmet bulursa nereden bulursa bulsun. Ama yapılacağını zannediyorum devlet bu düşünceye de hayal olarak bakacaktır. Çünkü istimlak ve deniz dolgularında rantın olduğu projeler onaylanıyor devlet tarafından. O İşleri yapacak olan bürokratların cebi dolmazsa bu işi yapmazlar.

Taka / Hakan Şener