Merkezi İhale Birimi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Genel Sekreten Hakan Gürhan tarafından imzalanan “Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Uluslararası Gelişiminin Sağlanması “ projesinin uygulanmasına önümüzdeki ay içerisinde başlanılacak.

Proje kapsamında, Trabzon ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odaları üyelerinin dışa açılımına destek sağlayacak çalışmaların TTSO’da oluşturulacak bir uzman üssü ile de tüm Doğu Karadeniz’deki firmalara ihracat ve yeni pazarlar konusunda destek olunması sağlanması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, projenin firmaların dış pazarlara açılımda Doğu Karadeniz Bölgesi’ne önemli katkılar sağlayacağını belirterek AB Türkiye Odalar ve Forumu-II (ETC-II) programına sunulan projenin TTSO Proje Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlandığını vurguladı.

Hacısalihoğlu, 180 bin Avroluk projenin ortaklarının Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, ispanya’nın Castellon Ticaret Sanayi ve Gemicilik Odası ve Barselona Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde tüm Doğu Karadeniz Bölgesi’ne Hizmet verebilecek yeni bir uluslararası birimin kurulacağını ifade eden Hacısalihoğlu, “Bu birimin ilk faaliyetleri arasında ise bölgenin öncü sektörleri arasından seçilen 15 tane KOBİ temsilcisi İspanya’da kendi sektörlerinde iş birliği yapabileceği firmalarla buluşturulacak ve firmaların karşılıklı işbirliği yapmalarına destek verilecektir. Yapılacak olan tüm bu faaliyetlerle birlikte İspanya ve Karadeniz Bölgesi arasında güçlü bir ticari köprüsünün de temelleri atılacaktır. Bölgemiz için önemli bir gelişim ortamı sağlayacak olan bu proje Aralık -2012 tarihinde başlayacaktır. Proje ile ilgili faaliyetleri ticaret gazetesinden, Odamız ve Proje Koordinasyon Ofisi web sitesinden takip edebilirsiniz” diye konuştu.