1965 yılında ilçeye bağlı Gürgenli köyünde yaşayan bir hayırsever tarafından inşaatına başlanan Gürgenli Köyü Haytef Camii yapılırken,

hemen yanı başındaki Beşikçiler köyünde bulunan ve 360 yıllık bir tarihe sahip olan Beşikçiler Köyü Merkez Camii'de yıkılarak yeniden inşa edildi. Gürgenli köyünde iki farklı muhtarlığa bağlı olan ve birbirlerinden sadece bir dere ile ayrılan camilerin yapım hikayesi bazı köylülere göre bir inat uğruna, bazısına göre de camileri birbirinden ayıran dere üzerindeki köprünün sonradan yapılmasına bağlı.

Gürgenli Köyü Haytef Camisi'nde 20 yıldır görev yaptığını belirten imam Sabri Yılmaz, yaptığı açıklamada köylerinin 40 yıl öncesinde yoğun bir nüfusa sahip olduğunu belirtti. Dışardan köylerine gelenlerin niye böyle iki caminin yan yana olduğunu merak edip soranların olduğunu kaydeden Yılmaz "O dönemlerde köy heyetinin aldığı kararla hastane, okul ve camilerin bir olması için eski 360 yıllık caminin yıkılmadan medrese olarak kullanılması kaydıyla yeni caminin yapımına başlandı. Köylüler arasında bazı ihtilaflar da çıktı. Eski caminin cemaati 'cami bizim hakkımızdır' diyerek 360 yıllık camiyi yıkıp yerine yenisini yaptılar" dedi.

Geçmişte yaşanan ve birbirine bu kadar yakın iki cami yapılmasına neden olan inatlaşma ve ihtilaftan bugünlere bir şey kalmadığını belirten köy halkı günümüzde iki caminin de kullanıldığını belirtti.