Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Türkiye'nin en iyi çayını içmek için Rize'ye geldiğini belirten İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway'a Rize çayı ikram etti ve ikram edilen çayın dünyanın en iyi çayı olduğunu söyledi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, ziyaretlerde bulunmak üzere Rize'ye geldi. Reddaway ilk olarak Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu makamında ziyaret etti. Reddaway, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Avrupa Birliği yolunda en büyük destekçileri olduklarını belirterek, "Bizim Türkiye ile yürüttüğümüz siyasi ilişkileri daha da ileri götürme noktasında hırslı bir kararlılığa sahibiz. Birleşik Krallık, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde en büyük destekçisidir. Biz Birleşik Krallık olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılma kararını devam ettirmesini istiyoruz. Hükümetlerimiz için refah ve büyüme büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bu ziyaretimde tür firmaları ile ilişki kuran Britanya Ticaret Odası üyeleri ve Yatırım Departmanı üyelerimizi yanımızda getirdik. Rize ile Britanya'daki firmaların ortak hareket edebilecekleri noktaları derinlemesine araştırmak istiyoruz. Bu işbirliği ithalat ve ihracat bazında olabilir" dedi.

Reddaway, Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaret hacminin 2009 yılından bu yana yüzde 40 arttığını belirterek, "Geçtiğimiz yıl İngiltere Başbakanı David Cameron'un Türkiye yi ziyaretinde Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasında ki ticaret hacmini önümüzdeki beş yıl içerisinde iki katına çıkartma kararı almışlardı. Bu kararla ilgili olumlu adımları atmaya devam ediyoruz. 2009 yılından bu yana ticari ilişkilerimiz yüzde 40 civarında bir iyileşme gösterdi" diye konuştu.

Reddaway, burada ayrıca Türkiye'nin en iyi çayını içmek için Rize'ye geldiğini söyledi.

Büyükelçi Reddaway, daha sonra Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı makamında ziyaret etti. Bakırcı Reddaway'a Rize çayı ikram etti ve Rize çayının dünyanın en iyi çayı olduğunu söyledi. Bakırcı'nın yaptığı kinayenin farkına varan Reddaway, "Dünyanın en iyi çay içicisine dünyanın en iyi çayını ikram ediyorsunuz" dedi. Karşılıklı gülüşmeler yaşanırken, Başkan Bakırcı "Tereciye Tere Satmak" deyimini hatırlatarak Türk çayının Dünyanın en kaliteli çayı olduğu hususunda ısrar etti. Reddaway, içtiği çayın gerçekten çok leziz olduğunu belirtip, İngilizlerin şekersiz çay içtiğini hatırlattı. Bakırcı da, bunun üzerine kendi bardağında şeker bulunmadığını belirtip kendisinin de sürekli şekersiz çay içtiğini söyledi.