Gümrükçüoğlu, iyi bir imar planlaması,  iyi bir şehircilikle gelecek kuşaklara daha güzel bir Trabzon bırakmayı hedefliyoruz

İnşaat Mühendisleri Trabzon Şube başkanı Mustafa Yaylalı ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve aynı zamanda inşaat mühendisi Faruk Kanca’nın da katıldığı ziyarette konuşan Başkan Yaylalı, İnşaat Mühendisleri Odası olarak bugüne kadar Büyükşehirle birlikte yaptıkları çalışmaları devam ettirme temennisi içerisinde olduklarını söyledi. Yaylalı, “Birlikte inşallah bu şehir için çok önemli projeleri gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz.  Büyükşehir olmanızla birlikte yükümlülüklerinizin zor olduğunu biliyoruz ve size kolaylıklar diliyoruz. Bizde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız ”ifadelerini kulandı.

Başkan Gümrükçüoğlu, 2009-2014 belediye başkanlığı döneminde İnşaat Mühendisleri Odası’nın çok büyük katkılarını gördüklerini kaydederek, “Bundan sonra da mühendislerimizin bu şehrin ilerisine imza atmalarını bekliyorum. Hem İnşaat Mühendisleri Odası olarak hem TMMOB olarak ta 2009-2014 döneminde bize her yıl neyin tamamlandığını neyin öngörüldüğünü hep raporladılar. Onu hiçbir zaman unutmadım ve hep tekrar ettim. Bundan sonra asıl onlardan daha fazla fedakarlık istememin sebebi de İnşaat Mühendisleri Odası, tüm il sınırlarıyla büyükşehir olan Trabzon’umuzun metrekaresinin tümünün elden geçirilerek imar planının yapılması, bu tarihi şehre yön verecek olan en önemli çalışmalardan en büyük katılımcılardan, paydaşlardan biridir. Dolayısıyla sizlerden çok şey beklemekteyim. Ve o beklentilerin de fazlasını temin edeceğinize tam olarak inanıyorum. İyi bir imar planlaması iyi bir şehircilikle gelecek kuşaklara daha güzel bir Trabzon’u temin edeceklerine ben inanıyorum güveniyorum” şeklinde konuştu.