Yaylalı, Trabzon Havalimanında herkesi tedirgin eden ama can kaybı olmadan atlatıldığı için şükrettiğimiz bir kaza meydana geldiğini, ilgili uçaktaki yolcu ve mürettebata geçmiş olsun dileklerini iletti.

İZİN VERİLMEMELİ

​Yaylalı “4000 yıllık tarihinden, kültürel ve turizm değerlerinden her platformda bahsettiğimiz kentimiz, bölgemizin tarihsel merkezi olma kimliğini de öne çıkaracak şekilde 1957 yılında hizmete açılan havalimanı hem ticaret hem de turizm açısından yeniden ivme kazanmıştır. Kaza – havalimanı ilişkisini değerlendirirken tüm kent bileşenlerimize bu açıdan hassas davranmalarını, herkesin açıklamalarında kentin marka değerine zarar verecek hususlardan kaçınmalarını tavsiye ederiz. Bilinmelidir ki Trabzon Havalimanı, uluslar arası kabul edilmiş standartları sağlar durumdadır. Havalimanımızın “güvensizmiş” gibi bir algı oluşturulmasına izin verilmemelidir.” dedi

RAPORUN BİRAN ÖNCE AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ

Yaylalı “Uzmanlık gerektiren bu gibi konularda fikir beyan ederken hassas davranılmalıdır. Özellikle kaza – kırım ve sivil havacılık raporlarını görmeden yapılan açıklamalar, beklenmeyen ve istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Herkesi ve her kesimi bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz. Ayrıca ilgili tüm kurumlardan da bu raporları çok hızlı bir şekilde tamamlamalarını ve açıklamalarını bekliyoruz. İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak, özellikle kaza – kırım raporunun açıklanmasının ardından, raporun meslek alanımızla ilgili kısmı ve bugüne kadar çeşitli platformlarda dile getirdiğimiz Trabzon Havalimanının mevcut ve gelecekteki durumu hakkında detaylı açıklama yapacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”