İstanbul'da özellikle Anadolu yakasında tamirci kıyafeti ile dolaşarak boş olduğunu tespit ettikleri evlerden hırsızlık yapan biri kadın 30 kişilik şebekeye polis tarafından baskın yapıldı. Polis baskından, film senaryolarını aratmayan bir aşk hikayesi çıktı. Çete lideri Çetin B.'nin sevdiği kızı Roman olduğu için istemeyen birlikte çalıştığı 2 kardeşi ve ailesine karşı geldiği, bu nedenle şebekesinin 3'e bölündüğü tespit edildi. Öte yandan baskın sırasında gözaltına alınan çete liderinin sevgilisi Serap Ç.'in kendisini yakalayan polislere "Bir hafta sonra düğünüm vardı" diyerek ağladığı öğrenildi. 

MAÇI İZLEDİLER ARDINDAN GÖZALTINA ALINDILAR
İstanbul'da özellikle Anadolu yakasında meydana gelen hırsızlık olayları gerçekleştiren şebeke, polis tarafından takibe alındı. Polis kimliklerini belirlediği çete elemanlarına 3 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaptı. Takip sırasında zanlıların 3-4 kişilik gruplar halinde sabah işe çıkarak, kapılarını çalarak boş olduğunu tespit ettikleri evlerin kapı kilitlerini kırıp içeri girdikleri ve hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Zanlıların, çaldıkları televizyon, bilgisayar gibi elektronik eşyaları ikinci el eşya satışı yapan dükkanlara sattıkları öğrenildi. Önce şebekenin 10 üyesi hırsızlık olaylarından sonra yakalanarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Geriye kalan 20 kişi için ise önceki sabaha karşı 250 polisin katılımıyla 41 adrese eşzamanlı bir baskın düzenlendi. Baskınlarda biri kadın 20 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte çok sayıda çalıntı eşya ile iki çalıntı otomobil ele geçirildi. Çete lideri Çetin B.'nin Trabzonspor-İnter maçını seyretmek için gittiği Trabzon'dan dönüşte gözaltına alındığı öğrenildi. 

OPERASYONDAN AŞK HİKAYESİ ÇIKTI 
Hırsızlık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyonun içinden, film senaryolarını aratmayan bir aşk hikayesi çıktı. Polisin telefon dinleme kayıtların elde ettiği bilgilerde daha önceden birçok kez polise geliş kaydı bulunan çete lideri Çetin B.'nin bir süre önce Serap Ç. ile büyük bir aşk yaşamaya başladığı öğrenildi. Ancak Roman olduğu için Serap Ç.'ye karşı çıkan Çetin B.'nin kardeşleri ile ailesinin bu ilişkiyi onaylamadığı öğrenildi. Aşkı uğruna birlikte hırsızlık yaptığı iki kardeşi ile anne ve babasını karşısına alan Çetin B.'nin yine de ilişkisini sürdürdüğü, bu nedenle şebekesinin 3'e bölündüğü öğrenildi. 

1 HAFTA SONRA DÜĞÜNÜ VARDI!
Öte yandan operasyon sırasında evinde gözaltına alınan daha önceden polise 25 kez geliş kaydı bulunan sevgili Serap Ç'nin kendisini yakalayan polislere "Bir hafta sonra düğünüm vardı. Gelinliğimi hazırlıyordum. Şimdi ne yapacağım?" diye ağladığı öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevkedildi.