Son günlerde çok sayıda vatandaş, gerek sosyal medya mecralarında gerekse formlarda internet paketlerinin çok hızlı bir sürede bittiği yönünde şikayetlerde bulunup nedenlerini araştırıyor. 
Bizde konuyla ilgili Türkiye’nin en çok kullanılan operatörlerinden Turkcell’i arayarak, kendi hatlarımızdan bir tanesinin internetinin normalden hızlı bittiği yönünde şüpheleremiz olduğunu ilettik. 
Turkcell yetkilileri hattımız ile ilgili yaptığı incelemede ‘Gece 01-03-05 ve 06 saatlerinde sosyal medya hesaplarının kullanıldığı, her gece bu şekilde kullanım olduğu için internetin hızla tükendiğini ifade ettiler. 
Fakat o saatlerde internet kullanımı yapmadığımızı belirtince, ‘O zaman kullandığınız uygulamalar arka planda o saatlerde güncelleme yapıyor. İşte bu yüzden yatarken veya işiniz bittiğinde telefonunuzun arka planında açık olan internet uygulamalarını kapatın ve mümkünse gece telefonunuzun hücresel veri kısmını yatarken pasif konuma getirin. Böylece gece internet kullanımı olmayacaktır’ ifadelerini kullandılar. 
Yapılan incelemede bazı geceler 600 mb’yi geçen kullanımlar olduğu da gözlemlenmiş. 
Bu da gösteriyor ki biz geceleri interneti kullanmıyoruz sansak da, kullandığımız sosyal medya hesaplarının veya uygulamaların çok olması ve hepsinin bir tuzak gibi geceleri birkaç güncelleme yapmaları internetimizin jet hızıyla tükenmesine neden oluyor.