Koronavrirüs salgını dünyayı etkisi altına aldı.

Kargo şirketleri de bu süreçte dağıtımlarda yaşadığı problemler nedeniyle halkın tepkisini çekiyor.

Vatandaşlar kargo şirketlerini dağıtım sorunları için şikayet yağmuruna tuttu.

Trabzon'dan da kargo şirketlerine çok fazla şikayet geldi.

Şikayetlerin başında kargoların dağıtım süresi gelirken, teslim edilmeyen kargolar, teslim edilmiş gibi gösterilip verilmeyen kargolar, hatalı kargolar gibi sorunlarda sırasıyla geldi.

İşte o şikayetlerden bazıları:

Sürat Kargo'da İhbar İnişi Yok Yazıyor

30.04.2020 tarihinde yola çıkan kargom İstanbul'da semtlerinden ileri gidemedi günlerdir takip ediyorum güncelleme yapılır diye ihbar inişi yok diyor bugün 04.05.2020 normal de bugün Trabzon'a ulaşıp teslimata bile çıkması gereken kargomun bilgilerinde bu şekilde yazıyor. 

Anlamı kargo kayıp demek deniliyor? İki semt arası mı kaybettiniz kargoyu? Böyle şirket mi olur? Bu nasıl sorumsuzluktur? Arıyoruz ulaşamıyoruz yetkili kimse yok. Konuyla ilgili tarafıma dönüş yapılmasını istiyorum.

Aras Kargo  Teslimat Sorunu

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Aras Kargo'ya hiçbir telefondan ulaşılmıyor. 4442552 numaralı müşteri hizmetleri numarası hiç aranmadan direkt hat düşüyor. İl ve ilçe şubelerini aradığımda da telefonlara kimse bakmıyor, ve asıl soruna gelmek gerekirse, internetten aldığım ürün, kargo takibini gerçekleştirdiğimde Trabzon'da görünüyor, varış yeri of olarak görünmesine rağmen fakat ne aranma ne bilgilendirme hiçbir şey olmadan detaylı bilgilerde alıcı ürünü kabul etmiyor, ve ikinci açıklamada ürün alıcı tarafından şubeden alınacak yazıyor, ve ben of şubesini arıyorum, kimse açmıyor.

Trabzon Aras'ı arıyorum kimse açmıyor, aynı tarihlerde aynı siteden aldığım diğer bir ürün y***** kargo ile gönderildi, adamlar işini yapıyor ya, gerek mesajla bilgilendirme, dağıtıma çıkarıldığında arıyorlar, ama Aras yatıyor galiba, bu ne biçim iş ya... Hayır işini yapamayacaksan yapma, bazı sitelerde kargonu seçebiliyorsun, keşke hepsi öyle olsa, ürünüm Aras'la gelecek diye panik oluyorum ya.

PTT Kargo Gönderime Çıkmayan Kargo

Barkod no...: KP025****** olan kargom 23.04.2020 tarihinde Trabzon Posta İdaresi Dağıtım Merkezi'ne ulaşmasına rağmen, 12 gün geçmiş olup hala dağıtım merkezinde görünmektedir. Bununla ilgili PTT müşteri hizmetlerine şikayette bulundum ancak ne bir geri dönüş oldu ne de kargom teslim edildi.

PTT gibi bir kurumun gerek bilgilendirme konusunda gerekse kargomun teslimi konusunda sergilediği bu gayriciddi tavrı şikayet etmek istiyorum.

MNG Kargo Yola Çıkmayan Kargom

GittiGidiyor'dan aldığım CM861263 fatura numaralı ürün 24 Nisan itibarı ile İzmir Doğanlar şubesine Trabzon’a gönderilmek üzere satıcı tarafından teslim edilmiş. Ancak kargom 10 gündür daha İzmir Doğanlar şubesinde beklemektedir. Şubeyi aradığımda ulaşamamaktayım. Müşteri hizmetlerini aradığımda şu an bir hatadan dolayı görüntülemiyorum cevabını almaktayım. Artık insanda sabır bırakmadınız. Lütfen bir an önce İzmir'den Trabzon a adresime gönderimini sağlayın.

MNG Kargo Akçaabat Şubesi!

MNG Kargo Trabzon Akçaabat şubesi evde olduğum halde aramadan getirmeden kargomu şubeye geri götürdü. Açıklama kısmına teslim edilemeyen kargo yazmışlar bir de. Bugün baktığımda geri iade faturası kesildi yazıyordu. Pazartesi sabah kargomu istiyorum. Kargo bedeli ödediğimiz halde hizmet sıfır. Şikayetçiyim. Lütfen ilgilenin.

Sürat Kargo Teslim Edilmeyen Kargo

12193311960582 takip numaralı kargom ısrarla arayıp içinde gıda maddesi olduğunu söylememe rağmen asla dönüş yapılmayıp kargom teslim edilmemiştir. Sorguladığımda Trabzon'dan bir günde gelen kargo Maltepe aktarmada takılıp kalmıştır ve hiçbir şekilde ilgilenmiyorlar zararımın karşılanmasını istiyorum. Muhtemelen içindeki gıda maddeleri çöp olmuştur ( ayrıca öneri firma ismi yaptıklarına yakışmıyor).