AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemaletttin AYDIN Ankara’dan beraberinde Mimar Resul Yazıcı ile birlikte Gümüşhane’ye gelerek Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail AKÇAY ve yönetim kurulu üyeleri ile Gümüşhane- İpekyolu Ticaret ve Dinlenme Merkezi çalışmaları konusunda gelinen son noktayı ve yapılması gerekenleri görüştü.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin AYDIN Gümüşhane Harmancık mevkiinde yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alan ve rekreasyon alanlarından oluşması planlanan 40 civarında yöresel ürünlerinde satışının yapılabileceği Kaymakamlıklarımızın ürünlerinin de teşhir ve satışının gerçekleşeceği, el emeği göz nuru ürünlerin yanı sıra organik meyve ve sebzelerimizin satışına imkan tanınacak çok kapsamlı hem Gümüşhane ticaretini hem de bölge ticaretini canlandıracak istihdam ve yeni iş sahaları açacak projenin entegre bir şekilde planlandığını projenin önemli bir diğer ayağının da 100 yataklı konaklama tesisi olduğunu İpek yolu üzerinde seyahat edenlere ve ilimizin turizmine bu yapılacak otelinde katkısı son derece yüksek olacağını düşündüğünü ifade ederek, Projede ayrıca restoranlar ve toplantı salonlarının da yer alacağını belirtti

Doç. Dr. Kemalettin AYDIN, Gümüşhane’de turizmi, ticareti artırmak ilimizin değerlerini her alanda tanıtarak hemşehrilerimize yeni iş kapıları açmak için, Gümüşhane’nin kalkınma hamlesini artırmak için refahını yükseltmek için ilimize katma değer sağlayacak her projenin oluşumunda ve hayata geçirilmesinde görev almaktan mutluluk duymaktayım dedi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile TOKİ işbirliğince yapımı gerçekleştirecek tesislerin projesinde son durum değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda Gümüşhane Ticaret Odası üyelerinin konuya olan ilgisi ve heyecanının son derece yüksek olduğu gözlemlendi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail AKÇAY ve yönetim kurulu üyeleri bu projenin ilimiz için son derece anlamlı olmasının yanın da yeni ufuklar açacak bir proje olduğunu belirttikleri konuşmalarında projenin hayata geçmesi ile Gümüşhane’de bir çok fikrin ve projenin de alt yapısının sağlanacağını ifade ettiler ve “ Transit yoldan yılda yaklaşık bir milyon beş yüz bin aaraç geçmektedir. Bu araçların yüzde onu konaklama ve kültür merkezinden yararlanırsa bunun il ekonomisine önemli katkıları olur, Proje ile İlimizden çevre illere gidişin en aza inerek, çevre illerden ilimize gelişin en üst düzeye çıkması hedeflenmektedir. Bu açıda bu projeyi önemsiyoruz ve bunu takip ederek ilimizin farklı yerlerinden yeni projeler talep edileceğini tahmin ediyoruz dediler”

Öte yandan toplantıda Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri düşündüğümüz bu projeye vekilimizin vermiş olduğu desteğe ve heyecana teşekkür ederiz dediler.