61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER - SERKAN KILINÇ - Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr Şehri semtinde 18 Türk işçi, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldı. Dışişleri tarafından doğrulanan olayda kaçırılan işçilerin Nurol Holding'e bağlı çalıştığı açıklandı. Konuya ilişkin hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, "Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise Türk işçilerin diğerlerinden ayrılarak götürüldüğünü açıkladı.

Irak'ta kaçırılanlar işçiler arasında bir Trabzonlunun bulunduğu öğrenildi. İşçiler arasında yer alan Ahmet Olgun'un, Trabzonlu olduğu Muhasebeci olarak çalıştığı kaydedildi. Yetkililerin Trabzonlu aile ile irtibata geçtiği, babası Erol Olgun'un ise "Oğlumun hayatından endişe ediyorum" diyerek yardım istediği kaydedildi.
Türk yetkililerin konuyu yakından takip ettiği ifade edilirken Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türk işçileri kaçıranlara terörist muamelesi yapılması talimatı verdiğini söyledi.

BAYRAM İZNİNE GELECEKLERDİ
Oğlunun kaçırılması haberiyle yıkılan Olgun, ailesine yakınları moral vermeye çalışıyor. Konuyla ilgili 61saat.com'un sorularını yanıtlayan baba Erol Olgun,  Irak'a Muhasebeci olarak giden oğluyla en son 2-3 gün önce görüştüklerini kaydetti. Baba Olgun, "En son 2-3 gün önce görüştüm. Hiç bir sorun olmadığını normal bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Kurban Bayramı  iznine gelecekti. Hatta biletleri bile alınmıştı" dedi.
Yetkililerin konuyla ilgili kendileri ile irtibata geçtiğini kaydeden Baba Olgun, "Dışişleri Bakanımız bizi aradı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da konuyu takip ettiğini söyledi. Bize "Sabırlı olun" dediler. Biz de şuan elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz" diye konuştu.
Baba Olgun, kaçırılan işçilerin Zonguldak ve İstanbul'dan olduğunu başka Trabzonlu olup olmadığını bilmediğini kaydetti. 

KAYNAK: 61SAAT.COM