Trabzon’da yeni göreve başlayan Başkonsolos Saberi, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. İran – Türkiye ilişkilerinin gelişmesi için tüm gücüyle çalışacağını belirten Saberi, “İran’dan buraya turist ve işadamları geliyor. İran’da da yatırım için iyi bir potansiyel var. Türk işadamlarının İran’da yatırım yapması bizi mutlu eder. Turizm geliştiği için otel yatırımları iyi bir fırsattır. Ayrıca petrokimya ve petrol ürünleriyle ilgili yatırımlar yapılabilir. Türkiye’nin gelişmesini kendi ülkemizin gelişmesi gibi görüyoruz. Ben de görevde olduğum süre içinde kardeşlik bağının güçlendirilmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, Başkonsolos Saberi’ye görevinde başarı dileklerini ileterek, “Umarız ki sizin döneminizde iki ülke işbirliği gelişir, ticaretimiz ve ilişkilerimiz artar” dedi. Trabzon’un ekonomisiyle ilgili konuk başkonsolosa bilgi de veren Hacısalihoğlu, “Trabzon’da bazı yatırımları olan İranlı işadamları var. Onlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Biz de zaman zaman İran’daki turizm fuarları ve çeşitli etkinliklere katılarak başta turizm olmak üzere ilişkilerimizi güçlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu ve Başkonsolos Saberi, ziyaretin anısına karşılıklı plaket ve hediye takdiminde bulundu. Saberi ayrıca TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de gezdi ve tarihi eserler hakkında bilgi aldı.