Ziyarette konuşan Ali Etemadi, öğretim kurumlarına Giresun Üniversitesi’ni tercih etmeleri yönünde resmi görüş yazacaklarını ve bilgi vereceklerini belirterek "Giresun Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, İran’da çok tanınıyor ve çok seviliyor. Kendisi Azerbaycanlı, eşi İranlı olduğu için bir sempati var. Aileler arasında yaptığımız araştırmada, özellikle kız çocukları Giresun Üniversitesi’nde öğrenim görmek istiyor. İranlı aileler çocuklarını İstanbul, Ankara-İzmir gibi kentlere göndermek istemiyorlar. Giresun’u rektöründen ötürü güvenilir buluyorlar. Giresun da bizim kültürümüze uygun. Ülkemize yakın bir mesafede. Yaptığımız ortak çalışma sonucunda inanıyorum ki; önümüzdeki dönemde yabancı öğrenci kontenjanının büyük bölümünü bizim öğrencilerimiz dolduracaktır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Aygün Attar ise, komşu iki ülkenin eğitim olanaklarının birlikte değerlendirilmesi konusunda yararlı bir görüşme yapıldığını söyledi. Attar, YÖK’ün kendilerine tanıdığı yabancı öğrenci kontenjanlarını hem komşu ülkelerdeki üniversitelerle karşılıklı öğrenci değişimi için yapılacak protokollerle, hem de yeni öğrenciler alarak dolduracaklarını söyledi.

“Yeni eğtim-öğretim yılında Giresun’da özellikle Türk Cumhuriyetleri ve Asya coğrafyasından yabancı öğrenciler görülecek” diyen Rektör Attar, “İranlı eğitimcilere üniversitemiz ve ilimizle ilgili her türlü yazılı, görsel bilgi, belgeler verildi. Fakülte ve yüksek okullarımızıkentimizin tarihi turistik mekânlarını gezdiler. Artık ülkelerinden gelecek öğrencileri kendi çocuklarımız gibi konuk edeceğimizi en iyi koşullarda eğitimlerini alabileceklerine inanıyorlar. Çok yararlı bir görüşme oldu. İran’daki üniversite adayı öğrencileri ilimize bekliyoruz” diye konuştu.
Görüşmelerde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Şensöz ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Yürür de hazır bulundular.