İlk olarak internet, gazete, dergi, gibi çeşitli platformlarda gördüğü ilham verici ürünleri birleştiren Dincol,  pratik bir cam kesici  görün bunu satın alarak yeni tasarım fikirlerine başladı. 

Dincol, “Daha sonra bu cam kesiciyi tam anlamıyla kullanabilmek için, aklıma gelebilecek her fikri, her çeşit cam şişe üzerinde denemeye başladım. İlerleyen günlerde her zaman ilgimi çekem, standartların dışında, daha çok endüstriler tarzda çalışmaları uygulamaya için çalışmalarıma devam ettim.  Bunlardan biri şarap şişesi, zincirler, ahşap, edison ampuller ve kancalar kullanılarak oluşturduğum aydınlatma elemanı tasarımıydı” dedi. 

“Geri dönüşüm” “Doğaya Saygı”, “Tekrar Kullanılabilecek ve amacı dışında kullanılabilecek malzemeleri seçmek” tasarım kararlarına yön veren etkenler olduğunu kaydeden Dincol, yaptığı aydınlatma tasarımın ise yüzde 100 geri dönüştürülebilir malzemelerden oluştuğunu ifade etti. 

Yaptığı çalışmalardan örnekler veren Dincol, “Örneğin kullandığımız vahşet tabla daha önceden bir masa iken işlevini tamamlamış ve yeniden işlenerek kendi tasarımımıza uygun hale gelmiştir. Bu sayede atık olarak düşündüğümüz bir çok ürün veya malzemelerin geri dönüşümü sağlanıyor. Erdüstriyel tarzda yaptığımız çalışmalardan biri de palet sehpaydı.  Bir konteyner üzerinde paslı halde duran ve işlevini yitirmiş olarak karşımıza çıkan döner tekerlekleri alıp, üzerine yıkılmaya terk edilmiş bir ahşap taşıma paletini bulması ile ev ortamında rahatça kullanılibelcek çok yönlü dayanıklı bir mobilya fikri ortaya çıktı” dedi. 

Metal ve ağacı kullanarak oluşturduğu ürünleri sergilemek için “Woodnlight” adi altında bir platform kuran Dincol,  adından da anlaşıldığı gibi ahşap ve ateşi, yani birbirine zıt iki materyali kullanarak ve yanıcı/parlayıcı özelliği çok yüksek olup tamamen zararsız ve dumansız, çevreci ve gelecek vadeden bir yakıt olan Bio Etanol (E85) kullanarak eşsiz mobilyalarını tasarlamaya başladığı kaydedildi. 

Dincol’un iç mekan kullanımı odaklı olarak tasarladığı bu mobilyaları rahatlıkla dış mekanda da kullanmak mümkün olduğu belirtilirken,  özellikle kullandığı yakıtın avantajı herhangi bir şekilde insan sağlığına zararlı gazlar meydana getirmemesi olarak kaydedildi.  Yakıtın, duman yaymayan ve koku oluşturmaması ise iç mekan kullanımında güven sorununu ortadan kaldırdığı belirildi. 

Dincol’un hayvan sevgisine de vurgu yapılırken, yaptığı çalışmalarda bu duruma da ayrıca önem verdiği belirtildi. 

Genç girişimci Dincol, ilerleyen yıllarda çalışmalarına yurt dışında devam ederek ülkesini başarılı bir şekilde temsil etmeyi düşündüğü ifade edilirken, puana kadar Brooklyn, New York’ ta yaptığı çeşitli çalışmalar, stajlar ve iş birlikleri ile ortaya çıkardığı ürünlerdir çok kişinin, takdirini ve saygısını fazlasıyla kazandı. 

Dincol, ülkemiz dışında yapılan çalışmaları takip edip, farklı teknikleri ve teknolojileri deneyimleyerek ülkesine katkı sağlamak istiyor genç bir tasarımcı olarak, kendini geliştirmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini ifade etti. 

Woodnlight websitesi ve Instagram hesabı üzerinden istediğiniz ölçülerde ve özelliklerde ürün siparişi yapabiliyorsunuz. 


İletişim Bilgileri

Marka İsmi              :          Woodnlight
Tasarımcı/ Mimar  :          Mert Dincol
Web Sitesi               :          www.woodnlight.store
Instagram Hesabı   :          https://www.instagram.com/woodnlight/
E-mail                       :          [email protected]
Telefon                     :          +1(347)610-0624 / +90(536)824-3244