Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve faiz oranlarındaki artışla beraber ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Barutçu, "Firmalar kapanıyor, işçiler atılıyor. Bu gidişe dur denilmeli" ifadelerini kullandı.
GÜVENLİ YAPILARIN VAZGEÇİLMEZİDİR
Barutçu'nun açıklamaları şu şekilde; "Zemin iyileştirme sektöründe faaliyet gösteren firmalar tren yolu, köprü, kavşak, alt geçit, bina, fabrika vb. başta olmak üzere altyapılarının (zeminin) sağlamlaştırılması için güvenli yapıların vazgeçilmez uygulayıcılarıdır.
ARTIK PEŞİN
Zemin iyileştirme sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız ülkemizde 2018 Mayıs ayından bu yana her geçen gün kendisini daha fazla hissettiren ekonomik durumla döviz kuru ve faiz oranlarının artması ile birlikte tedarikçi firmalardan temin ettiği ürünleri peşin almak durumunda kaldılar. 
YERLİ MAKİNALAR YETERSİZ
Sektördeki makinelerin büyük oranda ithal olduğu ülkemizde yedek parçalarında büyük çoğunluğu ithal ve dövize endeksli olup, yerli muadilleri yetersiz kalmaktadır. İnşaat sektöründe Konkordato ilan eden, çeklerini ödeyemeyen firma sayısı çoğalmış ve
sektörümüz içerisinde bu firmalar ile iş yapan zemin iyileştirme firmaları da dolaylı olarak etkilenmiştir. Kur artışları ile birlikte yükselen demir, akaryakıt ve diğer gerekli ekipmanların fiyatları, piyasadaki iş hacminin daralması ile birlikte birim fiyatlara yansıtılamamıştır.
GELECEK SIKINTILI
Son dönemde yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve faiz oranlarındaki artışla beraber, yapılması planlanan projelerinde askıya alınması sektörün geleceği açısından bizleri düşündürmektedir. Türkiye çapında önemli projelerin gerçekleştirilmesi, sağlam ve dayanıklı yapılar, gelecek nesillere aktarılacak miraslar için sektörün önemini herkese aktarmak istiyoruz. Birçok firmamız 2018 yılı altyapı projeleri için zemin iyileştirme sektörüne yatırım yaptı fakat karşılığını alamadılar. Bu nedenle bazı firmalar kapandı dolayısıyla istihdam edilen personeller işsiz kaldı.
Kısa vadede beklentimiz, sürdürülebilir bir sektör için döviz kuru ve faiz oranlarının makul seviyelere inmesi, finansmanların geri ödemelerinde kolaylık sağlanması ve daha rekabetçi bir sektör için projelerin hayata geçirilmesidir."