İl Müdürü Gedikli, finansmanı sağlanan işitme cihazları ile ilgili ilk defa yayımlanan ‘İşitmeye Yardımcı Cihazların Teminine İlişkin Sözleşme’’nin 02.01.2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini söyledi. Buna göre bugüne kadar uygulanan cihaz bedelini vatandaşın önce cebinden ödedikten sonra SGK’dan geri alması şeklindeki uygulamanın artık sona erdiğini ifade etti.

İl Müdürü Gedikli eski uygulamada işitme cihazı raporlanmış bir vatandaş, işitme cihazını satın aldığında cebinden tüm ücretini ödüyordu. Daha sonra 20 ayrı belgeyle birlikte SGK’ya başvurarak ödediği ücreti geri almak için çalışıyordu. Bu durum işitme engelli vatandaşlarımız için çok büyük zorluk anlamına geliyordu.” şeklinde konuştu.

Yeni uygulama ile birlikte tüm bu zorlukların kaldırıldığını ifade eden İl Müdürü Aydın Gedikli, işitme cihazlarının da reçeteyle eczanelerden alınan ilaçlar, gözlük reçeteleri, ayakta temin edilen hazır ortez/protez reçeteleri ve hasta bezleri gibi temin edilebileceğini ifade etti.

Buna göre ihtiyaç duyulan işitme cihazları ilgili uzman hekimin reçete ve raporu eki belgelerle anlaşmalı merkezlerden doğrudan temin edilebilecek ve cihaz bedeli sözleşmeli temin merkezine Sağlık Uygulama Tebliği’nde belirlenen miktar üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenecek.

İl Müdürü Aydın Gedikli yeni düzenlemenin işitme cihazını kendi ceplerinden ödemek durumunda kalan kişilerin işitme cihazına erişimini kolaylaştırdığını ve Sosyal Güvenlik Kurumu’un da sağlık alanındaki hamlelerine bir yenisini daha eklediğini ifade etti.

İl Müdürü Gedikli, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için işitme cihazları ile ilgili şahıs ödemesi olarak düzenlenen reçete bedellerinin 01.01.2018 tarihinden itibaren şahıslara yapılamayacağı hatırlatmasında bulundu.