Semih B. emniyete giderek işkenceye uğradığını belirterek 5 kişiden şikayetçi oldu. Gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan 5 kişiden Fatih E. ve Hamza E. tutuklandı. İşkencecilerinden şikâyetçi olan ve hırsızlık suçundan arandığı ortaya çıkan Semih B. de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kayıp kızın günler sonra tek başına İstanbul’a kaçtığı ortaya çıktı.

Trabzon’da 15 yaşında bir kız evden kaçtı, ortalık karıştı. Kızı kaçırdığı sanılan bir şahıs kayıp kızın ailesi tarafından yakalanarak 3 gün işkenceye maruz kaldı. Aileden 2 kişi tutuklandı. İşkencecilerinden şikâyetçi olan şahıs da hırsızlık suçundan arandığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kayıp kızın günler sonra tek başına İstanbul’a kaçtığı ortaya çıktı. 

Trabzon’da geçtiğimiz gün çok ilginç bir olay meydana geldi. Almanya’da sorunlar yaşadığı için Trabzon’daki akrabalarının yanına gönderilen 15 yaşındaki E.K. bir hafta önce ortadan kayboldu. Ailesinin polise başvurusu sonrasında günlerce aranan kızdan bir haber çıkmayınca akrabaları gidebileceği yerleri soruşturmaya başladı. E.K.’nın akrabaları yaptığı araştırmada kızın Semih B. tarafından kaçırıldığını sanarak şahsı aramaya başladı. İddiaya göre, aile yakınları Semih B.’yi, Ortahisar Mahallesi’nde yakalayarak zorla arabaya bindirip kayıp kızları E.K.’nın nerede olduğunu sormaya başladı. Kızı tanımadığını söyleyen Semih B., araba içerisinde kızın akrabaları tarafından darp edilmeye başladı. Şahsın kafasına poşet geçiren aile yakınları bir bodruma getirerek burada işkence yaparak şahıstan bilgi almaya çalıştılar. Yapılan işkence sonrasında bayılan şahıs, bulunduğu yerden alınarak Araklı İlçesi’nde bir yere getirilerek işkenceye burada devam edildi. 3 gün boyunca kayıp kızın ailesi tarafından dayak yiyen, işkence gören ve tanınmaz hale gelen Semih B.’nin kızdan haberi olmadığına inanan aile daha sonra şahsı aldıkları Ortahisar Mahallesi’ne getirerek serbest bıraktılar.

HASTANEDEN KAÇTI, POLİSE SIĞINDI

Kayıp kızın yakınları tarafından 3 gün boyunca işkence gördüğünü iddia eden şahıs, bırakıldıktan sonra tedavi olmak için Fatih Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastaneye girdikten sonra kendisine günlerce işkence yapan şahısların arkasından geldiğini ve uzaktan kendisini tehdit ettiğini görünce hastaneden kaçarak polise sığındı. Başına gelenleri polise anlatan şahıs yaşadıklarından dolayı şikayetçi oldu.

AİLEDEN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Yapılan şikayet sonrasında harekete geçen polis olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Fatih E., Hamza E., Sedat A., Ömer A., Halit T.’yi gözaltına aldı. İfadelerinde suçlamaları reddeden ve sadece Semih B. ile konuştuklarını söyleyen 5 şahıs adliyeye sevk edildi.  Haklarında “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” işlemi yapılan Fatih E. ve Hamza E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken Sedat A., Ömer A., Halit T. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ŞİKAYET ETTİ TUTUKLANDI

Bir haftadır kayıplara karışan E.K.’nın akrabaları tarafından 3 gün boyunca işkence gördüğü iddiasıyla polise sığınan ve şikayetçi olan Semih B. de bir hediyelik eşya dükkanı soygununa karıştığı gerekçesiyle arandığı ve hakkında yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı. Hırsızlık suçundan adliyeye sevk edilen Semih B. de çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Yaptığı şikayet sonrasında kendisi de tutuklanan Semih B. Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi.    Öte yandan evden kaçan ve ortalığı birbirine katan 15 yaşındaki E.K., polisin çalışması sonrasında İstanbul’da bulundu. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince gözetim altına alınan genç kız ailesine teslim edildi.

KAYNAK:GÜNEBAKIŞ