61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye Eğitim Vakfı yönetim kurulu, Trabzon’da bursiyerler, bağışçılar ve Trabzon Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. KTÜ Sahil Tesislerinde öğle yemeğine TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Ören, bağışçılardan Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu ile TEV’den daha önce bağış alıp hayata atılan isimler katıldı. 

Programda ilk olarak konuşan TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, “Ülkenin geleceğinde eğitimde gören bu hayır sever insanlara ne yapsak azdır. Bunlar çoğaldığı müddetçe biz eğitim sorununda daha iyi neticeler almaya çalışacağı. Biz TEV Trabzon şubesi olarak 1992 yılında faaliyete geçirdik. O günden bugüne kadar kat ettiğimiz mesafeler her türlü takdirin üzerindedir. Bu bizim görüşümüz. Bunun değerlendirmesini genel müdürlük yapacak” dedi. 

Sonrasında ise TEV Başkanı Rona Yırcalı konuştu. Yırcalı, “11 ilimiz var. 50. Yıl çalışmalarımızda 11 şubemizi ziyaret etmeyi, o şubenin yöneticileriyle o şehrin yerel yönetici ve önde gelen önderleri ile bir araya gelerek vakfımızı tanıtmak desteğini almak için bu ziyaretlerimizi yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yırcalı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hem kendimizi tanıtmak hem onlarla tanışmak burada olduğu gibi bu yapılan girişimleri daha ileri götürmek için medyanın bizlere yardımcı olmalarını arzu ediyoruz. 4 Mayıs gününde bir bin kişi gibi bir toplulukla, Anıtkabir’de büyük Atatürk7ü ziyaret etti. 50. Yıl çalışmalarımıza o şekilde başladık. TEV’e yakışan bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. 

BİZ TÜRKİYE’NİN, TÜRK GENCİNİN VAKFI
Bir her hangi bir bölgenin, ailenin, oluşumun vakfı değiliz. Biz Türkiye’nin ve Türkiye gencinin vakfıyız. Öyle kalmaya devam edeceğiz. Bütün Türkiye’ye dönük çalışıyoruz. Bütün Türkiye’nin bize destek olmalarını bekliyoruz. Bütün çalışan arkadaşlar bu konuya kendilerini vakfetmiş insanlardır. Bu kurumun yaptığı çalışmaları, Trabzon’da olsun, İzmir’de, Adana’da bu şekilde değerlendirirseniz, yolumuzun birleştiği her yerde, bizim ismimizi duyduğunuz her yerde yaptığımız çalışmaların Türkiye’nin gencine dönük, eğitimine, geleceğine dönük çalımalar olduğunu bir kez daha düşünmenizi, kalbinizde bu kuruluşu bu şekilde tutmanızı ve hatırlamanızı rica ediyorum” dedi. 

İSKENDERPAŞA’NIN TORUNU
Konuşmaların ardından ise Türk Eğitim Vakfına, vasiyet bağışında bulunan İş adamı Salih Gazioğlu ile Emekli Öğretmen Beyhan Dülgen’e belgeleri verildi. Salih Gazioğlu’nun Trabzon’dan yurt dışına göç edip burada başarılı iş hayatının ardından yeniden Trabzon’a geldiği kaydedildi. Emekli öğretmen Beyhan Dülgen ise plaketinin takdim edilmesinin ardından kısa bir konuşma yaptı. Dülgen, “Kökenimiz Trabzon’da 500 seneye dayanır. Tabakhane’de ki bir sokakta Hüsamoğlu adı vardır. Ben Hüsamoğlu olarak doğdum. Meydan camisinde yatan İskenderpaşa’nın vakıf torunuyum. Ben İzmir’de yaşıyorum.. Trabzon’da 10 sene Kız Orta Okulunda öğretmenlik idarecilik yaptım. Biraz politik zedeyim. İstemediğim halde buradan ayrılmak zorunda kaldım. İzmir7e kadar gittim. 46 senedir İzmir’deyim. Beni gönderenlere kızmam lazım ama şimdi teşekkür ediyorum. Trabzon benim dede vatanım. Onun daha güzelleşmesini, kafaların daha iyi işlemesini, iyi ki Trabzonluyum, iyi ki İzmir’de oturuyorum dedirtmemesini bekliyorum” dedi.