Trabzon’da yaşayan ve annesini de ilik kanseri hastalığından kaybetmiş 4 yaşındaki bir çocuk için yola çıkan, İskerderpaşa Ortaokulu, Kızılay iş birliği ile Türkiye’de donör bekleyen 1 milyon kişiye umut olacak kan bağışı kampanyasını başlattı.

Müdür Şükür Köse, “Bu Kampanyayı Tüm Okullarımızda Yaygınlaştıracağız”

Beraberinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Elrah Koşar, Süleyman Adıgüzel ile birlikte kan bağışı kampanyasına katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse yaptığı açıklamada; “Sadece Burada toplanma amacımız olan yavrumuz değil tüm Trabzon ve Türkiye’ye örnek olması adına, arkadaşlarımızın okulumuzda Beden Eğitimi öğretmenimiz Sema hanım, Kamil Bey, okul müdürümüz Cemal beyin ve bütün okuldaki arkadaşlarımızın katılımıyla bir farkındalık kampanyası başlatıldı. Kızılay’daki yetkili arkadaşlarımız da az önce ifade ettiler, 1 milyona yakın kök hücre ve kan bağışı bekleyen lösemili hastamız var. Ben Türkiye’de bu tür farkındalığın çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Özellkle hem kan bağışı hem kök hücre hem de organ bağışı adına farkındalık oluşturabilme adına burada bulunmaktayız. İnşallah bu kampanyamız sadece Trabzon’da değil ülkenin her yanında diğer okullarımıza ve diğer vatandaşlarımıza da örnek olur. İnşallah Kan bağışı, ilik nakli ve organ bağışı açısından bu kampanya milat olur Trabzon açısından, bütün okullarımıza yayılır. Buradan bu kampanyayı bütün okullarımıza yaymayı düşünüyorum. Katkısı olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Türkiye’ye Örnek Olacak

Okul Müdürü Mehmet Cemal Üçüncü, kampanyaya destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’ye teşekkür ederek, “İskenderpaşa Ortaokulu olarak Türkiye’ye örnek olacak bir proje başlattık. Küçük yavrumuza inşallah bir faydamız olacaktır. Başta sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şükür Köse olmak üzere kan bağışına katılan öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Kampanyanın mimarlarından İskenderpaşa Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sema Kayıkçı kampanyanın 1 milyon donör bekleyen hastaya umut olması adına önemli olduğunu belirterek “Haberi duyduğumuzdan sonra bir şeyler yapmak istedik. Türkiye genelinde 1 milyona yakın donör bekleyen hastamız var.. Biz de bir ışık olma adına, bekleyenlere umut olma adına bir kampanya düzenledik. Umarım faydasını göreceğiz.” şeklinde konuştu.