Trabzon Ortahisar Belediye  Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan belediye meclisini CHP İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’da takip etti. 

42 OKULA KÖPEK VERİLDİ.. 
Başkan Genç, ilk olarak geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirirken TRAHAYKO Derneği ile birlikte yapılan okullara Sokak Köpeği verme projesinin devam ettiği açıklandı. 
Burada verilen bilgide, 42 okula bu şekilde sokak köpeği verildiği kaydedilirken çalışmaların devam ettiği ve taleplerin gelmeye devam ettiği kaydedildi. Okullara verilen köpeklerin her hangi bir sorun oluşturmaması için eğitimden geçirildiği de burada sözlere eklendi. 

PARTİLERDEN LİSTE GELDİ Mİ?
Başkan Genç’in geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdikten sonra meclis üyeleri gündeme geçmeden söz alarak sorular sordu. CHP Grubundan Cüneyt Zorlu’da söz alarak resmi kurumlarda iş kurdan işe girenleri gündeme getirdi. Zorlu, “Resmi kurumlara işçi alımlarında partizanlık yapıldığı şikayetleri bize iletiliyor. Bu konuda başvurup işe giremeyen binlerce gencimiz var Tekrar tekrar işe alınan ne yazık ki işçilerimiz var. Liste gönderilmeden işe alınmadığı sıkça dile getiriliyor. İş kur tarafından işe atanan 5 tane CHP’li gösteremezsiniz. Bu konuda adaletli olmaya çağırıyorum. Kul hakkına girmektedir. Herkes iş arıyor. Belediyeleri alımlarda herkese aynı mesafede olun” dedi. 
Başkan Ahmet Metin Genç ise, “İş kur ile ilgili şuanda bizim belediyemizde çalışan 50 kişi var. Kurayla beraber bize geldi. Ben Ortahisar Belediyesini de Büyükşehir belediyesine gittiğini zannetmiyorum. Hiçbir partiden liste gelmedi. Bunu bir iddia olarak ortaya koyuyorsunuz. İspatlamanız lazım. Bu konuda töhmet altında kalmam. 6. Yıldır belediye başkanıyım. Ne kendi partimden nede başka partiden liste gelmiş değil” diye konuştu.