Fuarın İş arayan ve işverenleri buluşturacağını belirten Zengin şunları söyledi: “Pazartesi günü saat 10’da KTÜ’de fuarımızın açılışını yapacağız. Geçen yıl yaptığımız fuarda 15.390 ziyaretçiyi ağırladık. Fuara 101 firma katıldı. Etkinlik sürecinde 11.300 iş/staj başvurusu alınmıştı. Fuar sonunda da 1.242 kişi fuardan işe yerleştirilmiş veya işbaşı eğitim programlarından faydalandığı belirlenmiştir.

Bu da gösteriyor ki istihdam fuarları iş gücü arayan işletmelerin rağbet ettikleri yerler oluyor. Biz bu fuarlala birlikte iş arayanlarla iş verenleri buluşturuyoruz.

20 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Bu sene yapacağımız fuara yaklaşık 20 bin ziyaretçi bekliyoruz. Ve iş verenlerimizden de çok fazla talep var. Firmalarımızdan yaklaşık 2 bin 653 işçi talebi oldu. Bu fuarda yaklaşık 10 bine yakın cv almayı planlıyoruz. Fuar sonrası da yıl boyu bu cv’ler değerlendirilecektir.

İŞ ARAYANLARI BEKLİYORUZ

İş arayanları fuarımıza bekliyoruz. Kendi işleriyle ilgili işverenlerimizle bir araya gelecekler.

SEMİNER VE İMZA GÜNÜ YAPILACAK

Ayrıca fuarın birinci gününde Microsoft Türkiye Eğitim Direktörü Dr. Anıl Çekiç, Teknoloji sektöründe istihdam ve girişimcilik konulu seminer verecektir. Fuarın ikinci gününde de Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin Sekman, Herşey Seninle Başlar konulu seminer verilecektir. Ayrıca fuarın ikinci günü Trabzonsporlu futbolcularımız imza günü yapacaklardır.

ÜCRETSİZ SERVİS OLACAK

Fuarımıza yoğun katılım bekliyoruz. Trabzon Baro önünden de fuarımıza ücretsiz otobüsler kaldırılacaktır.”