2017 yılı başında Cumhurbaşkanının istihdam seferliği talimatı üzerine Trabzon’da Mart ayında noter eşliğinden çekilen kura ile İŞ-KUR Toplum Yararına Programı çerçevesinde 6 çalışan ve 3 aylık ek süreyle 9 aylık çalışma süreleri dolan 1800 civarı çalışanan sözleşmeleri cuma günü bitiyor. Çalışma süreleri dolan vatandaşlar çalışmaya devam etmek için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve siyasilere ulaşmaya çalışıyor.

Bu konuyla ilgili ortak bir açıklama yapan işçiler “2017 yılı başında Cumhurbaşkanının istihdam seferliği talimatı ile İş-Kur üzerinden ülke çapında onbinlerce insan işe alınarak olumlu adım atılmış olsa da bu işçilerin çalışma süresinin dolması, bu kararı alanları da çalışanları da düşündürmeye başladı.

Cumhurbaşkanının iki kişi istihdamı sloganı ile yeni istihdam seferberliğini başlattığı şu günlerde Türkiye’de onbinlerce kişinin işsiz kalacak olması karşısında çözüm arayışları konusunda siyasiler hareket geçirmiş bulunmakta. 2017 yılının ilk yarısında valilik, kaymakamlıklar, ilçe belediye başkanlıkları, müftülük, orman bölge müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü gibi bir çok kamu kurumunda işe alınan İşkur lu personel konusunda da benzer sorunlar ve kamuoyu baskıları yaşanmaktadır. “ ifadelerini kullandılar.

İŞSİZ KALACAKLAR!

“İş-Kur lu personelin işinden ayrılması çalıştıkları kurumlarda büyük bir boşluk yaratmayacak ve taşeron işçiler sayesinde bir çok kurum ve kuruluş personel sorunu yaşamayacak ancak  sadece 9 ay çalışan ve işsiz kalacak kişiler sorun yaşayacak.Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılında şirketleştirdiği ve hemen hemen her belediye meclis toplantılarında gündem konusu olan çay bahçeleri ve otoparklarda çalışan 70 civarı personelin de İş-Kur lu oldukları biliniyor. Trabitaş AŞ nin kuruluş zamanına denk gelen ve noter kurasıyla İş-Kur dan belediyeye personel alımı sürecinde çay bahçelerinde ve otoparklarda istihdam edilerek adeta şirketin kuruluş aşamasındaki personel giderlerinden kurtulmasını sağlayan bu yasal imkan sona ererse Trabitaş AŞ deki bu personel yerine alınması zorunlu olan personelin giderleri de ileri de tartışma konusu olacak görünüyor. Çünkü belediye meclis toplantılarında özellikle muhalefet meclis üyelerinin çay bahçeleri ile ilgili dile getirdiği sorunların esas temelinin personel yetersizliği olduğu  sonucuna bu toplantılarda varılıyordu.”

İŞİ ÖĞRENMELERİ ZAMAN ALIR!

“Çay bahçeleri ile otoparklardaki 70 civarında çalışan ve bu işletmelerin kurulduğu günden sonraki 9 ay da işi öğrenen çalışanlar yerine yeni işçi alımı yapılacaksa İş-Kur da işe alınanlarla devam edilmesi gerektiği yönünde görüşler ileri sürülmekte bunun gerekçesi olarak da İş-Kur Toplum Yararı Programı çerçevesinde çalışanlardan işe alınanlar ile ilgili SGK prim teşvikleri ile diğer teşviklerin işveren lehine olacağı belirtilmekte.  Çay bahçesi ve otopark çalışanı onlarca İş-Kur işçisi, Cuma gününe kadar Orhan Başkan’dan gelecek sevindirici haberi beklemekte... “