İsmail Hakkı Kaptan yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

18 Haziran Salı günü Araklı ilçemiz Çamlıtepe mevkiinde meydana gelen sel felaketinde hayatlarını kaybeden kardeşlerimiz, görev şehitlerimiz; Büyükşehir Belediyemizden, Ali Kemal COŞKUNER, Baki TURAN ve Erdoğan UZUN’a, Araklı Belediyemizden Ali ABDULLAH’a, DSİ’den Hasan ÇAKAR’a, vatandaşlarımızdan; Soner ÖZBAY, Mehmet CEVAHİR ve Cengiz CEVAHİR’e Allah’tan rahmet kederli aileleri ve mesai arkadaşlarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Sel felaketinde henüz bulunamayan 3 vatandaşımızın salimen kurtarılmalarını ümit ediyorum.

Ayrıca; olayın vukuu bulduğu andan itibaren süreci güzel bir şekilde koordine eden; Sn.Valimiz İsmail USTAOĞLU’na, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Murat ZORLUOĞLU’na, Araklı Belediye Başkanımız Sn.Recep ÇEBİ’ye Ortahisar Belediye Başkanımız Sn.Ahmet Metin GENÇ’e Acılarımıza ortak olmak için Ankara’dan gelen Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Sn.Mehmet KESKİN ve Öz Maden-İş Genel Başkanı Fahrettin KÜTÜKÇÜ’ye, Güvenlik Güçlerimize,

Sağlık İl Müdürümüz Sn.Hakan USTA başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına, kriz merkezi heyetine, Sel felaketinde canla başla mücadele eden, AFAT,AKUT,UMKE,JAK’a,İtfaiye ekiplerimize,STK’lara, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın çalışanlarına, Halkımızı Bilgilendirmek için fedakarca zor şartlarda çalışan basın mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyorum. 

Görev şehitlerimiz olan;üyelerimiz Ali Kemal COŞKUNER, Baki TURAN, Erdoğan UZUN ve Ali ABDULLAH için,gerek sendikamıza bizzat gelerek,gerek telefonla arayıp taziyelerini ileten tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca dün akşam saatlerinde Yomra’nın bazı mahallerinde aşırı yağışlar sonucu heyelanlar oluşmuş olup Yomra-Özdil-Oymalı-Yağmurdere yolu ulaşıma kapanmıştır.
Gece geç saatlerde Ortahisar şehir merkezinde aşırı yağmurdan dolayı maddi hasarlar olmuştur. Her iki olayda tek tesellimiz can kaybımızın olmamasıdır. 

Trabzon’umuza Araklı’mıza, Ortahisarımıza ve Yomra’mıza geçmişler olsun. Mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla fedakarca çalışan cefakar mesai arkadaşlarıma kazasız belasız çalışmalar diliyorum.

Şehrimiz ve ilçemiz adına kendilerine teşekkür ediyorum. Rabbimiz emeklerinin karşılığını zayi etmesin. Hem bu dünyada her öbür dünyada karşılarına çıkarsın.
“Alın teri ve gözyaşının rengi tekdir.” Elbette giden canlar geri gelmez. Ancak Devlet ve Millet olarak bu ve buna benzer hadiselerden ders çıkartmalıyız.

Allah milletimize böyle bir acı bir daha yaşatmasın.