Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından geçtiğimiz gün düzenlenen “Büyük Trabzonlular buluşması” gündeme bomba gibi oturdu. 

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Trabzonlular Gecesi programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yılldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın yanı sıra Trabzonlu Belediye Başkan Adayları ve Trabzonlular katım gösterdi.

“SİYASİ PARTİ GÖZETMEKSİZİN DESTEK VERDİK”

Trabzonlular gecesi sonrası 61saat’e açıklamalarda bulunan Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu “ Daha önce Trabzon milletvekillerimizle yapılan bir organizasyondu. Duymuşsunuzdur, federasyonda seçildiğim ilk günden itibaren söyledim. Ben olduğum sürece federasyona siyaset girmeyecek demiştim. “

Başkanlık süreci içerisinde hemşerilerimizin olması adına federasyonumuzun ciddi bir katkısı oldu siyasi parti gözetmeksizin destek verdik. “

“EKREM İMAMOĞU İLE BAŞLADIK"

Trabzon Dernekler Federasyonu olarak ilk olarak Ekrem İmamoğlu’na gittiklerinin altını çizen Başkan Şatıroğlu “Trabzonlu adayımız Ekrem İmamoğlu ile başladığımız destek ziyaretleri Federasyonumuza bağlı derneklerle beraber ortaklaşa hemşerilerimizi adaylarımızla  kavuşturmak adına çalışmalara başladık. Biz federasyon olarak bu çalışmalarımızı yaparken CHP, AK Parti veya diğer parti adaylarımızla birlikteliğimizi koruyarak yapmaya çalıştık.

“SEÇİM BÜROLARININ AÇILIŞNA KADAR DESTEK VERDİK”

Trabzonlu 7 tane ilçe belediye başkan adayı var fazla olunca ön plana AK Parti çıkmış gibi görünebilir.  Özellikle belirtmek istiyorum CHP’nin yönetiminde olan kardeşlerimiz var İYİ Parti’den de var. Seçim irtibat bürolarının açılışlarına kadar destek veredi. 

“CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN DAVET GELDİ”

Gecenin oluşumu ile ilgili konuşan Başkan Şatıroğlu “Cumhurbaşkanlığı tarafından bize istek geldi. “Trabzonlularla buluşalım yapalım” diye AK Parti vasıtasıyla geldi. Siyasi bakımdan Trabzonlu  7 başkan 4 bakan olduğu grup başkan vekilimizin olduğu bir oluşumdan bahsediyoruz. Herkesin görüşü var her yönetimden insan var. Bölücü yok bununla iftihar ediyoruz. Her türlü görüşe saygı duyuyoruz, her yönden insan var. Bu organizasyonu nasıl yaparız diye geldiler. Federasyon olarak görüşmelerimizi yaptık ve siyasete girmeden trabzonluları buluşturma adına kabul ettik.

“25 BİN HEMŞERİMİZ GELDİ”

Katılımdan yaşadığı memnuniyeti dile getiren Şatıroğlu “Organizasyon belli bir sürece geldi. Tanıtım anlamında katkı sundular. Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nun kapasitesi 20 bin olarak gözüküyor ama 25 bin insanımızı hemşerimizi oraya getirmeyi başardık.

“BİNALİ BEY PROGRAMDA YOKTU”

Programımız Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız bir programımdı. Binali Bey’i de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması hasebiyle getirdiler, kendisi bizim programımızda yer almıyordu. Program büyük bir coşku içerisinde geçti.

Trabzon dernekler federasyonu İstanbul’un 39 ilçesinde bütün dernekler  32 Trabzonlu derneğin katıldığı bu organizasyona 110 dernek daha destek verdi.

“TRABZON ADINA GURUR VESİLESİ”

Gecenin tanıtım amaçlı olduğunu ve katkı sağladığını ifade eden Şatıroğlu “Trabzonlular ve Trabzon Federasyonları adına ciddi bir tanıtım oldu. Trabzon’umuzun da tanıtımına katkı sağladık. Yazılı ve görsel basında izlendi, bu gecenin Trabzon adına gurur vesilesi olduğunu düşünüyorum. “

“İYİ PARTİ BAŞKANININ HABERİ YOK”

Gelen tepkileri de cevaplayan Şatıroğlu “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu sevdiğim bir insandır. Federasyon olarak ilk programımızı Ekrem İmamoğlu ile 1000 kişilik bir kahvaltı ile yaptık. Sayın İYİ Parti Trabzon İl Başkanımızın bundan haberi yok. Daha sonradan da talep gelen her hemşerimizin destekçisi ve yanında olup programlar yaptık. Bütün hemşerilerim benim için önemli kıymetlidir. Onlar neredeyse ben orada olurum”. 

“FEDERASYONUMUZA YER KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Sözlerini sürdüren Başkan İsmail Şatıroğlu “hiçbir zaman siyasi düşünce içerisinde olmadım. İnsanımıza katkı verme amacıyla gayret içerisine olan bir insanım hemşerinizim. Trabzon şehri ve Trabzon insanına katkı vermeyle bir şeyler kazanırız. Bu süreç içerisinde Allah nasip ederse Federasyonumuza büyük bir yer kazandırmak istiyoruz. Bizden sonra gelecek olan insanların rahatlıkla iş yapabileceği gelecek kuşaklara daha iyi bir ortam sağlamak istiyoruz. Bütün derdimiz bu ve kimseye karşı bir beklentimiz yok.” İfadelerini kullandı.