İstanbul’da gerek farklı hizmet modelleri, gerek sosyal projelere gösterdiği özel hassasiyet gerekse de halka yakınlığı ile sürekli ön plana çıkan Beylikdüzü Belediyesi’nin Trabzonlu Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 18 Aralık’ta CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanacak olması İstanbul’daki hemşerileri ve çok sayıda kesim tarafından sevinçle karşılandı. 

Dünyanın merkezi olarak ifade edilen Türkiye’nin metropol kenti İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilecek olan İmamoğlu, Trabzon doğumlu, eğitim öğretimini de Trabzon’da tamamlamış. Trabzon Lisesi mezunlarından olan İmamoğlu Trabzonlu olmanın yanında fanatik de bir Trabzonsporlu. Trabzonspor’da yöneticilik yapmış olan İmamoğlu, bugüne kadar Trabzonspor yönetimlerine de önemli katkılarda bulunmanın yanında İstanbul’daki tüm Trabzonspor taraftarları ile gönül birliği kuran, İstanbul Sokaklarında yapılan yürüyüşlerde ve etkinliklerde göğsünü gere gerek Trabzonspor bayrağını dalgalandıran bir isim. 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile de sıkı ilişkileri olan İmamoğlu Trabzonspor’un her maçında olmaya da büyük özen gösteriyor. 

Trabzonlu bir ismin İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak olmasının gurur verici olduğunu belirten İstanbul’daki Trabzonlular, ‘Ekrem İmamoğlu’nu partili partisiz, genç yaşlı kime sorsanız size ‘İyi bir insan ve çok çalışkan’ der. Zaten Trabzonlu olunca çalışkan olmaması imkansız, e birde İstanbul gibi bir yerde Trabzonsporlu olarak görev yapmak kolay değil. O samimi olduğu için bunu başardı. 


İşte o nedenle farklı, cesaretli, üretken, korkusuz ve en önemlisi yöneteceği yeri yaşayanları ile şekillendiren, planlayan onların ihtiyaçlarına göre plan ve proje yapan bir isim. Trabzonlu olmasının verdiği o en önemli ayrıcalığı da koyduğunuzda Büyükşehir için ondan başkasını seçmeleri hata olurdu diye düşünüyoruz. Eğer İstanbul halkı gerçekten ‘İçimizden biri olsun ama bu işi bilen biri olsun’ diyorsa İmamoğlu’na gereken desteği mutlaka verecektir’ ifadelerini kullandılar. 

 TRABZONLU İLK BAŞKAN OLACAK  
CHP’nin adayı olarak sahaya inecek olan Ekrem İmamoğlu eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse bu Trabzonlular için de İstanbul için bir ilk olacak. Çünkü bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu hiç Trabzonlu bir isim oturmadı. Ekrem İmamoğlu seçildiği taktirde İstanbul’un ilk Trabzonlu Büyükşehir Belediye Başkanı olacak.  Bugüne kadar görev yapan belediye başkanları ve memleketleri şu şekilde. 

Kadir Topbaş Artvin, Ali Müfit Gürtuna Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Rize, Nurettin Sözen Sivas, Bedrettin Dalan Bayburt,  Ahmet İsvan Yalova, Haşim İşcan Edirne, Necdet Uğur Çorum, Şefik Erensü İstanbul, Ethem Yetkiner Rodos, Mümtaz Tarhan İstanbul, Fahrettin Kerim Gökay Eskişehir, Lütfi Kırdar Kerkük, Muhittin Üstündağ Sakız Adası.