61SAAT HABER SERVİSİ - Antalya’nın Trabzonlu Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atandı. 


Antalya’da 2013 yılında göreve başlayan ve 7 yıl burada çalışan Hacıcaferoğlu, bir çok hizmette bulundu.  Antalya’ya Hacıcaferoğlu’nun yerine ise Spor Şube Müdürü Yavuz Gürhan atandı. 

PROF. DR. BURHANETTİN HACICAFEROĞLU KİMDİR?

Prof.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu 01.08.1968 Trabzon Sürmene doğumludur. Lisans Eğitimini Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde 1991 yılında tamamlamıştır. Yüksek Lisans Programını 1996 yılında İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında, Doktora programını 2010 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında tamamlamış ve Doçentlik unvanını 11 Nisan 2014 tarihinde almıştır. 2019 Yılı Aralık ayında Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Profesör unvanı almıştır.


Meslek hayatına; 1991-1994 yılları Malatya Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesinde öğretmen olarak başlamıştır. 1994-2005 yıllarında Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde Okutmanlık, 2005-2006 yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde Sportif Eğitim Uzmanlığı, 2006-2013 yılları arasında Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapmıştır. 14.02.2013 tarihinde Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak atanan Hacıcaferoğlu halen bu görevi yürütmektedir.
Avrupa Birliği tarafından desteklenen birçok projede proje sorumlusu ve yasal temsilcilik yapmıştır. İdarecilik görevinin yanında, Muğla Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda ders vermeye devam etmiştir. Birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlarda görev almıştır.
Bunların yanı sıra; İl Temsilciliği ve birçok Spor Federasyonunda Kurul üyeliklerinde görev almıştır. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Eğitim Kültür Komitesi üyeliği ve Türkiye Kano Federasyonu Başkan Vekilliği görevleri ile HESTOUREX Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı Genel Sekreterliği görevlerini halen sürdürmektedir.
Spor Yöneticiliği alanı başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleleri ile uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve basılan bildirileri bulunmaktadır. Ayrıca 2 adet bilimsel projesi bulunan Prof.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, 2010 yılında Muğla'da yılın bürokratı seçilmiş ve görev hayatı boyunca birçok takdir ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirilmiştir.
Hayat Felsefesinde SPOR'un ayrı bir yeri olan Prof.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.