İSTANBUL’A DÜŞEN YAĞMUR MİKTARI BELLİ OLDU
İstanbul’da bugün öğlen saatlerinde etkili olan yağmur sonrasında ilçelerde metrekareye düşen yağmur miktarı belli oldu. İBB AKOM verilerine göre en fazla yağış, 104 kilogram ile Silivri İlçesi’nde ölçüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağmur konusunda uyardığı İstanbul’da bugün öğlen saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, birçok ilçede hayatı felç etti. Yağmur öncesi siyah bulutlar şehrin üzerini kapladı. Sağanak yağmur dolayısıyla birçok yerde su birikintisi oluştu. Bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi. Esenyurt'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle dere taştı. Mahallede bir sokak üzerinde bulunan birçok evin bodrum katını sel suları bastı. Şuana kadar bir can kaybının yaşanmadığı öğrenildi.
Öte yandan İBB AKOM verilerine göre İstanbul’a düşen yağış miktarı belli oldu. Verilere göre en fazla yağış miktarı 108 kilogram ile Silivri İlçesi’nde ölçüldü. Diğer bölgelere düşen yağış miktarı ise şöyle ölçüldü; Hadımköy 49.2, Çatalca 47.7, Büyükçekmece 50.3, Silivri Çanta 58.6, Esenyurt 27.7

İSTANBUL VALİLİĞİ 3 ÇOCUK KURTARILDI
stanbul Valiliği, Esenyurt'ta yaşanan sel baskınında Suriyeli üç çocuğun AFAD ve itfaiye ekiplerince kurtarıldığını açıkladı.
İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde bugün öğleden sonra meydana gelen kuvvetli sağanak yağış, rüzgar, hortum ve yıldırım düşmesi olayları Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerimizde etkili olmuştur. Esenyurt İlçemizde yaşanan yoğun yağış sonrası oluşan dere taşması nedeniyle Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1272. Sokakta bulunan bir binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan Suriye uyruklu, 2, 3 ve 5 yaşlarındaki (3) çocuk AFAD ve İtfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle kurtarılarak 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiştir. Esenyurt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan çocukların sağlık durumları iyi olup, gerekli kontrolleri devam etmektedir. Tedavi gören çocuklarımıza, ailelerine ve hava muhalefeti nedeniyle zarar gören bütün İstanbullara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.


OTOBÜSÜN ÜSTÜNDE MAHSUR KALDILAR
Esenyurt’ta etkili olan sağanak yağmurun ardından ilçede bulunan bazı dereler taştı. İlçede bir midibüsün üzerinde mahsur kalan vatandaşlar kurtarılmayı bekliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağmur konusunda dün uyardığı İstanbul’da sağanak yağmur etkili oldu. Esenyurt’ta etkili olan şiddetli yağmur taşkınlara neden oldu. İlçede bir su kanalının taşması sonucu birçok ev su altında kadı. Bir sokak üzerinde ise midibüsün içerisinde bulunanlar mahsur kaldı. Yolcular, sel sularının midibüsün yarısına kadar çıkması üzerine midibüsün üstünde bulunan pencereden yukarı çıktı. Mahsur kalan yaklaşık 10 kişi kurtarılmayı bekliyor.

ÇAMURA BULANAN İSTANBUL BOĞAZI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Mega kentte etkili olan kuvvetli sağanak yağış ile birlikte İstanbul Boğazı çamura bulandı. Çamura bulanan İstanbul Boğazı havadan görüntülendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur, İstanbul Boğazı çamura bulandı. Çamur boğazın masmavi renginin değişmesine sebep oldu. Çamura bulanan boğaz havadan görüntülendi.

HORTUMUN İÇİNDEN GEÇTİ
Çatalca'da bir sürücü, aracı ile hortumun içerisinden geçti. O anlar sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı.
Çatalca'da şiddetli yağış sonrası etkili olan hortum, bir sürücünün cep telefonu ile yakından görüntülendi. Görüntülerde hortumu gören sürücü, "eyvah eyvah" diyerek yoluna devam etmeye çalışıyor. Bu sırada seyir halindeki bir başka araç yolun kenarına park ederek beklemeyi seçiyor. Yoluna devam eden sürücü, hortumun içerisinden geçmeye çalışıyor. Cep telefonu kaydı bu sırada sona eriyor.

MAHSUR KALDI İDDİASI EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ
Esenyurt'ta bodrum katta mahsur kaldığı iddia edilen bir kişi itfaiye ekiplerini harekete geçirdi.
Esenyurt Pınar Mahallesi 1272 sokakta bodrum katı su bastı. Çevredeki vatandaşlar ev sahibi olan yaşlı bir kadının içeride mahsur kaldığını iddia etti. Evin camlarını kırmaya çalışan vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri içeride mahsur kaldığı iddia edilen kişi kurtarmak için adeta seferber oldu. Bodrum katın korkulukları kesen itfaiye ekipleri, içeride olduğu iddia edilen kişiye ulaşmaya çaltı. Ekiplerin çalışmaları sürüyor.