TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Özcan İlarslan, 25. Meslek Komitesi Başkanı İntizam Seyda Durgun ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, sektörün mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Trabzon’da yerleşik 22 OSGB firmasının faaliyet gösterdiği ve bütün bölge illerinde hizmet verildiği dile getirilirken, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun bütün işletmeler açısından çok önemli bir konu olduğu, ancak yeterince farkındalığın yaratılamadığı kaydedildi. Bu kapsamda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde diğer kurumlarla birlikte bilgilendirme çalışmalarının yapılması talep edildi.  Sektörde en önemli sorunlardan birinin denetim eksikliği olduğu dile getirilerek OSGB Firmalarının denetimlerinin arttırılmasına yönelik çalışmaların da yapılmasının gerekliliği vurgulandı.

Toplantıda İş Sağlığı ve Güvenli kapsamında son dönemde yürütülen çalışmalar, mevzuat değişiklikleri ele alındı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “İşverenlerin bu konuya azami dikkati göstermesi gerekiyor. Bu konuda farkındalık yaratmak için sektör temsilcilerine destek olacağız” dedi.