61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde doğru Trabzon’da demokratik seçim adına güzel şeyler yaşanmaya devam ediyor.

Yerel seçimlere aylar kala siyasi parti belediye başkan adayları seçim çalışmalarını vatandaşlara inerek başladı.

AK Parti’nin Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç bugün CHP Ortahisar ilçe başkanlığını ziyaret ederek rakibi CHP Ortahisar belediye başkan adayı Mehmet Salih Akyüz ve CHP Ortahisar ilçe başkanı Ömer Hacısalihoğlu ile görüştü.

AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Temel Altunbaş’ın da katıldığı ziyaretin perde arkasında 61saat.com ulaştı.

GENÇ, 'ŞEHRİMİZ ADINA İSTİŞARELERDE BULUNDUK'

Ziyaretle ilgili başkan adayı Ahmet Metin Genç, ‘’Şehrimizin tüm kesimleriyle fikir istişarelerine devam ediyoruz. Ortahisar İlçe Başkanımız Sayın Temel Altunbaş ile birlikte CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek şehrimiz adını istişarelerde bulunduk. Hoş sohbetleri ve misafirperverliklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

AKYÜZ, 'BİRBİRİMİZE BAŞARILAR DİLEDİK'

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Akyüz ziyaretle ilgili kısa bir açıklama yaparak ’Şehirle ilgili sorunları konuştuk. Birbirimize başarılar diledik. Nezaket ziyaretiydi’ dedi.

Görüşmenin detayları CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu 61saat’e açıkladı

’BÖYLE DEMOKRATİK OLMASI LAZIM’

Seçim sürecinin bu şekilde demokratik olması gerektini söyleyen Hacısalihoğlu, 

‘’Türkiye siyaset böyle olmalı. Bugün yarın insanlar farklı yerlerde olacak, bu koltuklara gelselerde birbirleriniz yüzlerine bakacaklar. Bugünde nezaket ziyaretiydi. Kendisine de teşekkür ediyorum, ilçe başkanıyla birlikte geldiler. Bu seçim sürecinde bu yarışın böyle demokratik olması lazım. İnsanların biberlerine nezaketçe davranması lazım. Burada hepimizin amacı iyi bir Ortahisar’da iyi bir Trabzon’da birlikte yaşamaktadır. Birbirimizin yüzüne bakacağımıza göre ilişkilerimizin iyi olması lazım’’ dedi.

İYİ ŞEYLERİ BİRLİKTE YAPALIM, BİRLİKTE ELEŞTİRELİM

Toplantının temel konusunun Trabzon olduğunu anlatan Hacısalioğlu, ’’Yerelden konuştular, projelerden konuştular. Trabzon’da iyi birşey olacaksa iyi şeyleri hep beraber destekleyelim. Yanlışları da hep birlikte eleştirelim şeklinde düşünceleri var’’ şeklinde konuştu.

İKİ BAŞKAN ADAYININ ORTAK FİKRİ TRAFİK SORUNU VE YATIRIM

Başkan adayları Genç ve Akyüz’ün hangi ortak konularda birleştiği sorusuna ise Hacısalioğlu, ‘’Ortak olarak trafik sıkıntısı gündeme geldi. Gelen paraların daha eşit kullanılabilirdi. Mesala Kanuni Bulvarı olmaydı da Güney Çevre Yolu olsaydı daha iyi olmaz mıydı? Gibi konularla hem fikir oldular. Trabzon’un kültür sanat şehri olması lazım. Genel turist için daha fazla yatırım yapılmalı. Turistler elde tutulmalı gibi ortak fikirler paylaşıldı’’ ifadelerini kullandı