61SAAT HABER SERVİSİ - Koronavirüs salgını Trabzon’da giderek yayılıyor. Haziran ayının başında vaka sayısı 10’lu rakamlara düşen Trabzon’da bugün ise tespit edilen 3 binin üzerinde Koronavirüs testi  pozitif çıkan kişi var. 


Vaka sayısının artışında özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerden gelen gurbetçi vatandaşların büyük etkisi hakim.

Bu şehirlerde koronavirüs kaptığını bilmeden Trabzon’a gelen gurbetçi vatandaşlar, akrabalarıyla sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarını ihlal ederek temas kurunca il genelinde ki vaka sayısı hızlı bir artış yaşadı.

İl genelinde vaka artışlarının yeniden başladığı ilk günlerde koronavirüs yoğunluğunun kırsal kesimlerde olduğu gözlenirken, bugün itibariyle bu yoğunluğun ilçe merkezlerine yayıldığı görülüyor. 


Tespit edilen vaka sayısının 3 binin üzerine çıkması sonrasında ağır olmayan hastalar, evlerinde izoleye alınıp tedavileri burada yapılırken bu şekilde hastanelerde ki yoğunlukta azaltılmaya çalışılıyor.


Hastaların evlere gönderilmesi sonrasında il genelinde ki yoğunluk haritasına da bu durum yansıyor. 
Sağlık Bakanlığının Koronavirüs yoğunluk haritasına bakıldığında Trabzon’da ki vaka sayılarının özellikle ilçe merkezlerinde yoğunlaştığı görülüyor. 


İlçe merkezleri dikkate alındığında en yoğun vakanın Trabzon’un en büyük ilçesi Ortahisar’da olduğu gözlenirken, sonrasında Of ve Sürmene geliyor.