Trabzon Belediyesi 2013 yılı performans programı belediye meclisinde oybirliği ile kabul edildi. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Belediyenin 2013 yılı performans programı üzerinde müzakereler yapıldı.

Bütçe görüşmelerinin önemli alt yapısını oluşturan performans programının çok titiz ve dikkatli bir şekilde hazırlandığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu program doğrultusunda Trabzon'a hep birlikte önemli hizmetler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Trabzon’u gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak için çalışmalarını gece gündüz sürdürdüklerini ve uygulamaya koydukları büyük projelerle Trabzon7u bir dünya kenti yapmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Tabakhane, Zağnos, Çömlekçi, Ayasofya kentsel dönüşüm projeleri, Kanuni bulvarı, Erdoğdu, Uğurlu-Karşıyaka yollarının tamamlanması, kavşak düzenlemeleri, Akyazı Spor kompleksi ve diğer projelerin tamamlanmasıyla birlikte Trabzon bir dünya kenti haleni gelecektir. Bu anlamda bizlere her zaman destek veren, eleştiri, görüş ve katkılarıyla bizlere yol gösteren tüm meclis üyelerimizle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Nüfusu 50 binin üzerindeki belediyelerin 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanunları ilgili maddeleri gereği belediyelerin hazırlamak zorunda olduğu performans programlarıyla, aynı zamanda belediyelerin daha iyi yönetilmesi ve kaynakların daha verimli kullanılmasının sağlanması amaçlanıyor.

2010-2014 Stratejik Planı'na uygun olarak hazırlanan 2013 yılı Performans Programı ile Trabzon Belediyesi'nin misyon ve vizyonuna, amaç ve hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik faaliyet ve yatırımlar belirlenmiş oldu.

Tüm müdürlüklerinin tek tek değerlendirildiği performans programı görüşmelerinin sonunda AK Parti ve CHP grubunun tüm üyelerinin oylarıyla birlikte performans programı oybirliği ile kabul edildi.