Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu toplantıda katılımcılara kısa bilgi verdi.
Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu açılış konuşmasında "2012 Temmuz ayında çıkarılacak Türk Ticaret Kanunu'nun herkesin mutabık olduğu şekilde hazırlanacağını temenni ediyorum" dedi.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, daha önce bir tanıtım toplantısı düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu: "Gelen talepler doğrultusunda ikinci bir toplantı gerçekleştirmek gereğini duyduk. Bu yasa ile birlikte bizleri zorlayacak konular var. Uluslararası standartlara ulaşmak için bu yasa bizler için gerekli. 1957 yılında çıkarılan yasa öyle sağlam yapıldı ki 56 senedir yürürlükte. Umuyorum ki yeni hazırlayacağımız yasa da bir o kadar sağlam ve uzun ömürlü olur"
Öte yandan toplantıda Yeminli Mali Müşavir Alptekin Yücebaş ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. N. Semih Öz yeni kanunun içeriği hakkında sunum gerçekleştirdi.