61SAAT HABER SERVİSİ - Sabancı Vakfı sponsorluğunda Trabzon'da faaliyet gösteren kadın derneklerinin tanıtım topantısı Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirildi. Trabzon Yaşam Kadın Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurper Gürdal, Sabancı Vakfı Hibe Programları desteği ile yürüttüğü "Yerelde sivil toplumun desteklenmesi- Nar modeli" projesi ile Trabzon'da kadın alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ve kooperatiflerine hibe desteği sunduğunu söyledi.

Nurper Gürdal, Trabzon Valiliği Yerel Eşitlik Birimi ve Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği ortaklığında 15 Temmuz 2016 - 14 Temmuz 2017 tarihleri arasında sürdürülecek projenin hedeflerinin ise; 

"1-Trabzon'da kadın alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ve kadın kooperatifleri arasında koordinasyon ve iş birliğinin artırılması.

2-Trabzon'da istihdam, eğitim, şiddet, kentsel hizmetler arasında sorunların belirlenmesi ve çözümüne yönelik 4 mikro proje yürütülmesi.

2-Kadın sivil toplum kuruluşları ve kadın kooperatiflerinin hazırlayacağı projelerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla proje sonuçlarının Trabzon Yerel Eşitlik Eylem Planlarında uygun faaliyet olarak değerlendirilmesinin desteklenmesi.

3- Trabzon'un büyükşehir olmasından kaynaklanan iletişim ve iş birliği eksiklerinin giderilmesi için hazırlanacak mikro projelerle sivil toplum kuruluşlarının Trabzon'daki kurumlarla işbirliğinin güçlendirilmesi" olduğunu söyledi.

Nurper Gürdal, "Yerelde Sivil Toplumun Desteklenmesi- Nar Modeli" projesi kapsamında "İstihdam, eğitim, şiddet ve kentsel hizmetler" konularında kadın sivil toplum kuruluşları ve kadın kooperatifleri tarafından Yaşam Kadın Merkezi Derneği'ne sunulan ve hibe almaya hak kazanan mikro projelerin de; 

"1-Ev Eksenli Çalışan Emek Sensin Kadın Derneği - Işık Tutmak

2- Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği  - Elele Verdik Dğnyaya Lezzet Kattık

3- Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği - Kavanozdaki Hayatlar

4- Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi - Çocukların Dünyası Kararmadan İstismara Dur De" olduklarını belirterek, "ilk defa yerelde bir kadın sivil toplum kuruluşu aldığı hibeyle yine yerelde proje karşılığında kadın sivil toplum kuruluşları ile paylaşmaktadır" ifadelerini kullandı.