61SAAT HABER SERVİSİ - Zorluoğlu’nun  “Yılda 5 milyar gibi afaki rakamı açıklamak çok da gerçeklerle bağdaşmıyor. Çok da ismini bilmediğimiz kireç... bu tür projeler halkın anlayacağı şeyler değiller. Bunlar yapılabilseydi çok kişi yapardı...” ifadelerine yanıt veren Aksoy, “Projelerin hepsi gerçekçi olan projeler. Bizzat bizim yaptığımız bildiğimiz uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız projeler. 

BELEDİYELERİN YAPMADIĞI PROJELER.. 
Bunlar hesaba ve kitaba dayanıyor. Ben bunların araştırmasını yaptım, bu konuları biliyorum. İleri belediyecilik uygulamaları olarak adlandırdığımız çalışmalar. Gübre Projesi, Asfalt geri dönüşüm projeleri, Bazalt Mıcar üretim Projeleri, Bazalt Fiber Elyaf Üretim Tesisleri, Sayın Valimizin adını zikretmekte zorlanmış olduğu Kireç Stabilizasyonları ve kaplamalarda ki sönmüş kireç uygulamaları gibi açıkladığımız bütün projeler büyük oranda gelir getirici projeler ve Türkiye’de belediyelerin yapmadığı projeler.. 
Bunları çok iyi hesapladık. Birinci yıl 2,5 milyar TL tutarında. Yılda ortalama 5 milyar gelirden bahsettik” dedi. 
Aksoy, sözlerine şu şekilde devam etti: “ Asla ve asla afaki değil. 5 milyar çok büyük para değil. Bu projelerle bunlar çok rahat şekilde elde edilebilir. Biz yapacağımız projeleri anlatıyoruz. Üreten ve istihdam belediye nasıl oluşturacağımı anlatıyoruz. 

ZORLUOĞLU’NU SORULAR SORDU
Ben sayın Zorluoğlu’na buradan şunu sormayı istiyorum. 
Kendileri yapmayı taahhüt ettikleri, üretimden uzak bu projeleri, ne kadar kaynak tutuyor. 
Bunların kaynağı ile ilgili çalışma yaptılar mı? Bunu da açıklasınlar.. 
Önermiş  oldukları projelerin bütçelerinin ne kadar olduğunu hesapladılar mı? 
Biz Büyükşehir Belediyelerin yapması gereken işleri söylüyor. 
Biz yenilikçi Büyükşehir öneriyoruz. 
Bunlar bizim işimiz” 

BÜTÜNSEL ANLAMLA ÇELİŞİYOR
Zorluoğlu’nun açıklamalarında bütünsel anlamda çelişkiler yattığını kaydeden Aksoy, “Sayın valimiz “ben uzun yıllardır valilik yaptım” diyor. Biz Trabzon’a vali seçmiyoruz, büyükşehir belediye başkanı seçiyoruz. Valilik yapmak bu manada önemli değil. 

17 YILDIR AZINLIKTA MIYDINIZ?
Tramvay Ulaştırma Bakanlığı üzerine aldı. Ulaştırma Bakanlığı yeni mi kuruluyor? 
Sayın Valim “kaynağını açıklayamayacağımız işi biz ortaya koymayız” diyor. “Bizim hükümet gücümüz var’” diyor. 
Ben şimdi soruyorum. 
Bundan önce hükümet hangi partidendi. 
“Mecliste çoğunluğumuz var” diyor. 
17 yıldır azınlıkta mıydınız? diye soruyorum kendilerine. 
Kaynakların attırılması için kanun değişikliği talep edecek. 
Türkiye’nin bütün beledeyelerinin, çok büyük talepleri var. Dolayasıyla diğer belediyeler ne yapacaklar. Burada iş geliyor kaynak oluşturmaya ki bu manada bizim söylediklerimiz önemli... 
Kireç fabrikası, fındık yağı, Çikolata tesisi, atık lastiklerin değerlendirilmesi, renkli asfalt uygulamaları, asfalt kaplamalar, mebran sıvı mebran yalıtım örtülerin üretilmesi çok önemli projeler. 
“Halkın anlayacağı projeler olmalı” diyor...  Siz halkımızı ne zannediyorsunuz. Bizim halkımız toplumun her alanında üretim, istihdam alanlarında çalışıyor. Yerel yöneticilerin ön görüleri, vatandaşın ön görüsünün gerisinde kalmıştır. 
Benim açıkladığım projelerin hepsi halkımız tarafından çok iyi anlaşılıyor ve  değerlendirilen projeler. Ben halkımızın bilgisine ve tecrübesine inanıyorum. Sahada ne kadar iyi gördüklerini görüyorum” dedi. 

CANLI YAYINA DAVET ETTİ
Aksoy, “5 milyar rakamı son derece gerçekçi.  Basına gerçekçi olmadığını söyledi. Ben kendilerini bu projeleri tartışmak üzere değerlendirmek üzere canlı yayına davet ediyorum. Ulusal alana, yerel alana davet ediyorum. Bakalım yapılır mı yapılmaz mı? Bizim işimiz kaynak açıklamak, üreten belediyecilik. Lafla olmaz.” İfadelerini kullandı.