61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye genelinde adaylardan proje beklentisi oluştuğuna dikkat çeken Çakıroğlu, bu durumu ise “Proje geleneği var. Hayal anlatacaksın... İnsan kaynağı nedir, finansman kaynağı nasıl sağlanacak, coğrafi şartlarla uyumluluğu yani fizibilitesi olmadan altı dolmadan, sadece insanlara ne kadar çok proje anlatırsan o kadar donanımlı algısı oluşturuluyor” dedi. 

BÜTÜN ADAYLARA ELEŞTİRİ... 
Bu eleştirisini bütün belediye başkan adayları için dile getiren Çakıroğlu, “Adaylardan zorlama proje açıklama beklentisi var. Bence en büyük yanlışlardan bir tanesi bu.. Kim anlatırsa anlatsın, bana göre; o projenin alt yapısını bilen kaç insan tarafından hazırlandığını, hangi üniversitelerde kabul gördüğünü, hangi yarışmayla belirlendiğini, finansmanını nasıl sağlanacağını, hangi kaynaklarla yapılacağını, yapıldıktan sonra da nasıl işletileceği noktasında ikna etmesi lazım” diye konuştu. 

EN ÇOK PROJEYİ, GÜMRÜKÇÜOĞLU AÇIKLADI
“Her yere bir teleferik modası var. Her yere çelik halat üzerine, teleferik yapıyoruz. Sonra gittiğimiz yerde teras yapıyoruz. O terastan aşağı bakıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Çakıroğlu, “En çok projeyi zamanında Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu açıkladı. Kaç tanesini gerçekleştirdi. 5 yıl önce Ahmet Metin Genç, bir sürü proje hazırladı. Hangilerini gerçekleştirebildi.  
Bir tane belediye binası, yanlış alanda yanlış yatırım. Bizde onay verdik  ona kredisi için. 2 tane bayrak direği. Bir de şehrin önceliği midir değil midir tartışmalı olan Akvaryumdur.. Başka ne var akılda hafızalarda kalan, hiç bir şey yok. 

AÇIKLANAN PROJELERİ GERÇEKLE ÇOK BAĞLANTILI GÖRMÜYORUM
Ben Davut Çakıroğlu olarak bu proje açıklamalarını, açıklanan projeleri gerçekle çok bağlantılı görmüyorum. Neden görmüyorum? Bende belediyenin mensubuyum. Belediye Başkanlarının iller bankasından nüfusa göre alacakları gelirler dışında, hangi gelirleri, belediye geliri olarak kazandıracaklarını, bu gelirlerle ne yapacağını açıklayan başkan adayına henüz rastlamadım” diye konuştu. 
Bunun üzerine İYİ Parti’nin adayı Atakan Aksoy’un da bu eleştirilere dahil edilip edilmediği sorusuna Çakıroğlu, “Proje kim anlatıyorsa, kaynağını göstermiyorsa.. Fark etmez, Belediye Başkan Adayları hangisi olursa olsun, açıkladığı projenin, anlattığı projenin kaynağını göstermiyorsa hayalir. Benim adayım söylüyor. Kalker yapacağım, asfaltı kazıtacağım diyor... ” diyerek yanıt verdi. 

OTOGAR NEREYE YAPILACAK?
AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorloğlu’nun açıkladığı projelerden devam eden Çakıroğlu, “Yöneteceği nüfusun ne, kaynağı ne, öncelikler belirlendi mi? 
Bir otogardan bahsediliyor, yeri neresi, kaç paraya yapılacak, kaç kişiye istihdam sağlayacak, kaç kişi yararlanacak.. Böyle bir şey duydunuz mu?
Bir otogar yapılacak.. Bunun yapılmış modeli nedir, uygunluğu nedir? Bunlar açıklandı mı? Kamuoyu biliyor mu?

PROJE ETAP ETAP YAPILIR
Bir proje açıklanırken etap atap yapılır..  İlk önce hayali kurulur, hayali kurulduktan sonra fizibilitesi yapılır, finansman kaynağı, zamanı hizmet vereceği alanlar, bir çok şey belirlenir, ondan sonra yeri seçilir, ondan sonra da ihalesi yapılır. Yapılıp bitirilir. Buydu bizim hayalimiz bu da gerçeğimiz denir... 
Bir tane toptancı halimiz yok. Otopark yapacağız, nereye yapacağız, yerler belirlendi mi?” diye konuştu. 

OTOPARK PARALARI, NEREYE HARCANDI?
Çakıroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Büyükşehir belediyesinin otopark parası diye topladığı, inşaat ruhsatlarından toplanan paraların hiç bir kuruşuyla otopark yapılmadı. Kanunun gösterdiği yerde de muhafaza edilmedi. Bu bir usulsüzlüktür. Paralar kullanılmıştır, bir tane otopark yok. 

HERKES İYİ NİYETLİ, HERKES HİZMETETMEK İSTİYOR
Anlatan herkesin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Hizmet etmek istediklerini düşünüyorum 
Ancak, bir ülke gerçeğini, iki belediye  gelirleri gerçeğini hepsi gözden kaçırıyor bana göre. Büyükşehir belediyesi icracı belediye olmaktan uzaktır. 
Belediye personelinin maaşını veremez durumda ki belediyenin anlatıldığı kadar yatırımı yapabilmesi için hangi kaynaklarla yapılacağının Trabzon halkına net anlaşılır cümlelerle anlaşılır bir şekilde ortaya koyulması lazım.  

Hadi bize hayal üretin, alın size bir hayal daha... 

RAYLI SİSTEM İÇİN HANGİ KORİDORU KALLANACAKLAR
Raylı sistem diyorlar. Velev ki, bunun kaynağı da var. Ama mevcut karayolu üzerinde raylı sistemin geçeceği bir bant bırakılmadı. Hangi bant üzerinden geçirecekler, hangi koridoru kullanacaklar. 
Bunu bize anlatsınlar. Akçaabat’tan Arsin’e giden Sahil Yolunu biliyorsunuz. Ortasından veya yanından raylı sistemin paralel giden raylı sistem bandı var mıdır? Hattı var mıdır? Bırakılmış mıdır. Yok... 
Bu raylı sisteme üstten aşağı gelecek hatlar, tamamlanmış mıdır? Anlattıkları gibi raylı sistem yapacağız demek kadar, kolay değildir.

KAŞÜSTÜ’NDE BATMIŞ ÇIKAMAMIŞTIR
Merkezi hükümet, Kaşüstü’nde batçık yapıyor ya, batmıştır çıkamamıştır. Her ay açıkladıkları tarihten, 3 ay sonrasına, 4 ay sonrasına, tarih veriyorlar

18 İLÇE İÇİN HAYAL PROJELERİ.. 
Trabzon büyükşehir belediyesi yatırımcı bir belediye değildir. Personelinin maaşını vermekten acizdir. Onların kanuni haklarını vermemek için sendika ile problemi var. Bakanlık aleyhinde dava açmış. Ona bile itiraz eden bir belediye anlattıkları, 18 ilçe için hayal projeleri, hayal ürünüdür, hayalin ötesine geçemezler. 61 proje ismi güzeldi, kendisi yoktu”