Aydın'ın en üst düzey mahkeme olan Yüce Divan'da en ince ayrıntısına kadar yargılandığını ve tek bir suçu dahi bulunamadığını kaydeden Kuvvetli, "Eski belediye başkanı önce hakkındaki iddialardan adil bir mahkemede yargılansın, aklasın da ondan sonra konuşsun" dedi. 

Koray Aydın'ın Trabzon ve Yomra için önemli bir değer olduğunu dile getiren Kuvvetli, "Koray Bey, Trabzon'umuzun, Yomra'mızın yetiştirdiği, Türkiye çapında karşılığı olan önemli bir değerimizdir. 2002 yerel seçimlerinin ardından milliyetçiliğinin hesabını sormak için Yüce Divan'a yolladılar. Memleketin en üst düzey mahkemesi olan Yüce Divan'da hakkındaki tüm iddialardan en ince ayrıntısına kadar yargılandı. Tek bir suçu dahi bulunmadı. Bugün Sayın Aydın'ı eleştirecek olanlar önce aynı şekilde Yüce Divan'da olmasa da yerel mahkemelerde hesap versin, ondan sonra konuşsunlar. Gizlediği bir gerçek var, Sayın Koray Aydın Yüce Divan'da yargılandığı ve aklandığı yıllarda partileri FETÖ ile müttefik, can ciğer kuzu sarması idiler. Üstelik o dönemdeki Yüce Divan hakimlerinden hiç birinin FETÖ bağlantısı yoktur. Koray Bey hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etmiştir, takipsizlik filan almamıştır. Dolayısıyla beraat kararında hiç bir şüphe yoktur. Sabık başkan ne söylediğini bilmiyor, yeni bir iftira atıyor. Ama bunun bedelini yargıda öder " ifadelerini kullandı.

Yomra eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun, her zaman rakiplerine iftira atarak siyaset yapma gayretinde olduğunu kaydeden Kuvvetli, "Şimdi çıkmış bana iftira attılar diyor. Oysa seçim süreci boyunca arkadaşlarımıza kendisi iftira atma gayretinde oldu. Eski belediye başkanı bunları konuşacağına 15 yılda Yomra'ya bir eser kazandırmış mı onu göstersin. Yomra'nın bugün bu kadar çok sorunu varsa sebebi eski belediye başkanıdır. 

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli Yomra Eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'na kamuoyu adına şu soruları sordu ve cevap istedi:
"Yomra Belediyesi kendisine ait alanı bedelsiz ve süresiz olarak özel bir üniversiteye verip, kent meydanı yapacağım diye Belediyenin kasasından her ay 300 bin lira kamulaştırma parası çıkmasını hangi vicdan kabul eder? Üstelik bu 300 bin lira 2 buçuk yıl daha ödenecek, bu para Yomra'ya hizmet için harcanması gereken para değil mi? "Efendim benim aldığım yer 50 Milyon eder, ben 15'e aldım. 35 Milyon kazandırdım" sözüyle çocuk mu kandırıyorsun? Yomra'daki yapılar İmar planlarına, Hava Mania Planlarına, Kıyı Kenar Çizgisi kurallarına uygun mu? Yomralı ile deniz arasına dikilen ucube yapılara hangi vicdanla, Yomra'nın hangi menfaati için izin verdin? Çık açıkla. Yine seçime giderken piyasa borcu var diye iki ayrı bankadan çektiğin kredi için her ay 150 bin lira ödeniyor, 2 buçuk yıl daha ödenecek. Madem Belediyenin borcu yok, parası vardı neden piyasa borcu için kredi çektin? Çık açıkla. Makine parkın tamamsa, "satın alma yandaştan kirala" anlayışıyla ne kadar kiralama parası ödedin? Çık açıkla. Bu hafriyat işi nedir? Başkanlığın döneminde Hafriyat rantını kimlere verdin? Çık açıkla. Başkanlığın boyunca belediyeye ait olan ve halen kirası aylık 40 lira, 50 lira, 100 lira olan dükkanlar var. Bu dükkanlara yıllardır kira artışı bile yapmamışsın, yetimin malını böyle mi korudun? Çık açıkla. Belediyeye alacak bıraktığını söylüyorsun, kanunen ödenmesi gereken vergi, resim ve harçları zamanında tahsil etmemişsin, şimdi alacak bıraktım diye hava mı atıyorsun? Kusurunu, millete marifetmiş gibi sunuyor. Neden bu paraları zamanında tahsil etmedin? Bu paraları tahsil etmediğin yapı sahipleri ile ilişkin nedir? Ödeme yapmadan inşaat yapımına neden izin verdin? Bankalardan borç alma yerine, belediyenin alacaklarını alsaydın, rantiyecilerin değil Yomra'nın hukukunu korusaydın.  Ödenmesi gereken vergi, resim, harç vb kamu alacaklarını almadan bunca yapıya, imar yağmasına nasıl ve neyin karşılığında izin verdin? Çık açıkla."

İYİ Parti Trabzon Başkanı Kuvvetli sözlerini şu şekilde tamamladı: "Eski belediye başkanı Yomra Belediyesi'nin mali yapısı hakkında şimdi pembe tablo çiziyor. O belediye her ay 500 bin TL civarında borç ödemesi yapıyor. Yıllarca iş makineleri hep kiralık olarak kullanılmış. O makinelere verilen kiralama ücreti ile pekala çok sayıda makine alınabilirdi. Şimdi diyor ki, belediyenin makine eksiği yoktur. O ki 'belediyenin makine parkı yeterli' diyor, neden bu kadar makine kiralaması yapmış. 15 yılda Yomra'ya ne eser kazandırmış? Yomra'nın hangi sorununu çözmüş? Yomra'nın her sahasına hafriyat döken, koca ilçeyi bataklığa çeviren kendisi değil midir? Eski belediye başkanı simdi bunları anlatmalıdır. Birde hakkındaki iddialardan yargılanıp aklanmalıdır. İbrahim Sağıroğlu hakkında Yomralı gerekeni yapmış, Yomra'ya ihanetinin cezasını kesmiş ve kendisini azletmiştir. Gündemde kalacağım diye açıklama yapması kendi aleyhine olur, milletin hafızasındaki olumsuz imajını tekrar hatırlatmış olur. En iyisi nerede ne hata yaptım diye özeleştiri yapsın, kimseye de iftira atmasın. Yomralı ve Tranbzonlu kimin ne olduğunu iyi biliyor."