Kuvvetli, “Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü… Bugün, Atatürk Devrimleri’nin en önemlilerinden birisinin, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümü. 5 Aralık 1934'de Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Türkiye, Fransa ve İtalya’dan 11, Romanya’dan 12, Bulgaristan’dan 13, Belçika’dan 14, İsviçre’den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştı. 
1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile önce Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile tanındı” ifadelerini kullandı. 
Kuvvetli, açıklamasında, Ülkeyi işgal altında bulan kurucu zihniyet, o günkü şartlarda biryandan sanayi devrimi yaparken bir yandan da sosyal alanda yaptığı reformlarla dünyada söz sahibi oluyordu.
Bugün yasaklarla yönetilmeye çalışılan, gündemde olan, konuşulan ülke bundan 84 yıl önce özgürlüklerle konuşuluyordu.
Ülkenin medarı iftiharı diyeceğimiz fabrikalarının yanında kişi hak ve hürriyetleri alanında getirilen yeniliklerde ülke adına iftiharlıktı.. Maalesef bu özel günde içimiz buruk. O günkü reformları temel alarak kurulan iskeletin üstüne sağlam bir ülke inşa edebilirdik. Kendi adımıza geldiğimiz noktayı sorgulamamız gerektiğini düşünüyoruz..” değerlendirmesinde bulundu. 
Kuvvetli, şu şekilde bitirdi: “İYİ PARTİ kadın hareketi olma özelliğini ısrarla vurgulayarak "ülke kadınına olan güveni, inancı" ortaya koymak istemektedir.
Bugün kadınlarımız yaşamın her alanında cesaretle ve başarıyla rol alabilmektedir. Hala dünyanın gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkesi kadın hakları ve kadının toplumdaki yeri konusunda ülkemizi rol model olarak göstermektedir.
Bu vesileyle içimizi acıtan "kadın cinayetleri, taciz, tecavüz" konularında da çok radikal kanunlar çıkartılması gerektiğini, hukukta en küçük bir boşluğa mahal verilmemesi gerektiğini önemle vurgulamak istiyoruz..
Bütün dünya milletlerinin kadınlar gününü kutluyoruz. Onurlu yaşam hakkının bütün milletlerce kabul edilmesi gereken insan hakkı olduğunu da sonsöz olarak belirtmek istiyoruz..”