Trabzon’un Yomra ilçesinde Yomra Belediyesi ile Avrasya Üniversitesi arasındaki arazi meselesi giderek farklı bir boyut kazanıyor. İki tarafında hakem olarak kabul ettiği AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, taraflarla yaptığı görüşme ve evraklarda yaptığı incelemeler sonrasında yaklaşık 40 dönüm olan arazinin iki taraf arasında yarı yarıya bölünmesi noktasında görüş belirtmişti.



Bu görüşe, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, olumlu bakıp kabul edince İYİ Partinin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ve CHP’li bazı isimlerden sert tepkiyle karşılaşmıştı. 

Ancak İYİ Parti kurmayları dün yaptığı basın toplantısında Bıyık’a destek verdi. 
Bu destek, İYİ Parti İl Başkanı düzeyinde de gerçekleşti. 


İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın konuya başından beri yapıcı yaklaştığını belirterek “Zaten alan 15 dönümünü vermeye hazır olduğun söylemişti. Buna Ömer Yıldız ve üniversite olumlu yaklaşmadı. Hakem rolü üstlenen Milletvekili Salih Bey de “Yarı yarıya yapalım” dedi. Ben bu kararı makul değerlendiriyorum” diye konuştu. 

Ekspres Gazetesine konuşan Kuvvetli, “Muhtemeldir ki Ömer bey yine tamamını isteyecek”  derken şu şekilde devam etti: 
 “Üniversitesinin projelerini hayata geçirecek alan orada zaten bırakılıyor. Başkanımız, “Geriye kalan alanı da birlikte kullanalım” diyor. Başka türlü çözüm nasıl bulunabilirki! Orada 40 dönüm Avrasya Üniversitesi ne yapacak? Ayrıca partimizi bağlayan görüş budur. Bunun dışında cılız sesler partiyi bağlamaz”