TBMM Grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Esenler Belediye Başkanı’nın Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonluları hedef alan “Yunan” imasına sert çıktı. Akşener sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında “Karadeniz’in, Trabzon’un evlatlarına ettikleri lafı duyduk. Ak Partili bir belediye başkanı, Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlulara “Yunan” imasında bulundu. Kendisi de bir Karadenizli olan Sayın Erdoğan’dan hala ses yok.  Gökyüzüne bakıp ıslık çalıyor. Madem Sayın Erdoğan susuyor, buradan ben hatırlatayım; Karadeniz, Türk’ün bayrağına bakıp çırpınandır. Karadeniz, 15’inde şehadete koşmuş “İyi ki varsın” dediğimiz Eren Bülbül'dür. Karadeniz, Mustafa Kemal ve arkadaşlarını, Türk Milleti’nin istiklal mücadelesini, Samsun’a taşıyandır. O Trabzon, Türkiye’nin “T”sidir.” dedi.

Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü “Bitti ağalar bitti.  O devran bitti. İstediğinize istediğiniz gibi konuşma devri artık sona erdi. Milletime laf ettirmem.  Bunu da böyle bileceksiniz.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasının son bölümünde İstanbullulara seslenerek “Kıymetli hemşehrilerim; 23 Haziran seçimlerinde bir karar vereceğiz: On binlerce kişi, belediyenin kasasından hiç çalışmadan maaş alsın mı, almasın mı? Hiç tanımadığınız kişilere, sizin kesenizden binlerce lüks otomobil kiralansın mı, kiralanmasın mı? İstanbullunun parası yol olarak, park olarak, sağlık hizmeti olarak, eğitim hizmeti olarak harcansın mı, yoksa bu haramzadelerin cebine mi girsin? İstanbul adaletli yönetilsin mi, yoksa yağmalansın mı? İstanbullunun hakkı olan para, vakıf adı altında oğullara, eşe-dosta peşkeş çekilsin mi, yoksa asıl sahibine, sana mı harcansın?” diye sordu.