61saat.com’a özel röportaj veren Kuvvetli çarpıcı açıklamalara imza attı. 
31 Mart seçimleri, Çarşıbaşı’nda ki kaybediş, bazı ilçelerde CHP’lilerin destek vermemesi, Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul’a gidip gitmeyeceklerini açıklayan Kuvvetli, son olarak ise Zorluoğlu ile ilgili konuştu. 

İŞTE KUVVETLİ’NİN 61SAAT’E AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI: 

CUMHURBAŞKANI MANİPÜLE ETTİ
Türkiye’de bu seçimin proje üzerinden yönetilmesi gerekirken, farklı olaylar üzerinden seçimi getirmeye çalıştılar. Özelikle Cumhurbaşkanı. Toplumun sorunlarından ziyade, toplumun sorunlarına cevap verecek sorunlarından ziyade beka algısı ortaya koyarak toplumu manipüle etti. Ve 31 Mart seçimleri, bu mecrada sonuçlandı. 

TRABZON’DA 5 İLÇE ALMAYI PLANLIYORDUK
Trabzon’da tabi Millet İttifakı olarak çok başarılı olduğumuzu söyleyemiz. Biz en az 5 ilçe almayı planlıyorduk. Çalışmalarımızı o yönde yaptık. Alabilecek güç ortaya koyduk. Projeleri anlatıldı.. Ama Trabzon biraz zor bir şehir… “ dedi. 

ÇARŞIBAŞI’NDA NEDEN KAYBEDİLDİ
Çarşıbaşı'nı mutlaka kazanmamız gereken bir yerdi Orada hem iyi bir adayımız vardı. İyi bir ekip çalışması yapıldı. Fakat yüzde 55 civarında oy bekliyorduk orada. Orayı alamadık. Araştırma yaptık. Seçimin üzerinden epey zaman geçti. Son 1 - 2 gün bir şeyler oldu orada… 

CHP HANGİ İLÇELERDE DESTEK VERMEDİ?
İlçeleri tek tek ele almak lazım. Arsin’de bizim adayımızı desteklemediler. Ben CHP İl Başkanıyla da görüştüm. İlçe Başkanının açıklamaları oldu. Saadet Partisini desteklediler. Orada öyle bir durum oldu. Akçaabat’ta CHP’nin güçlü olduğu mahallelerde yeterli oyu alamadık. 2 ilçeyi inceledik böyle bir tablo ortaya çıktı. Ona rağmen Akçaabat özelinde CHP’nin bu olumsuzluğuna rağmen 25 bin civarında oy aldık Akçaabat’ta…  MHP’den oy aldık orada. Bizim orada ki iyi bir adayımız vardı. CHP vermedi ama Cumhur ittifakının içinden MHP tabanından fevkalade oy aldığımızı söyleyebilirim. 2 ilçede tespit ettik. Diğer ilçeler üzerinde seçim üzerinden araştırma yapmadık. 

EKREM İMAMOĞLU İÇİN İSTANBUL’A GİDİLECEK Mİ?
Burada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak bayramdan sonra, İstanbul’a bir heyet olarak İYİ Parti olara gidip orada bir kaç gün Millet İttifakının hem de Trabzonlu hemşerimiz olan Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için çalışacağız. Sahada bir fiil çalışacağız. 

ZORLUOĞLU’NUN ÜST KADEME BÜROKRATLARI… 
Trabzon’da yetişmiş kaliteli insanlar var. AKP’nin içinde de bu anlamda hak yememek lazım iyi kadrolar var. Büyükşehir Genel Sekreterini yapacak, TİSKİ Genel Müdürlüğünü yapacak benzer kurumlarda görebilecek çok kaliteli donanımlı arkadaşlarımız var. Onu sayın Zorluoğlu neden böyle yaptı. Trabzon halkına da kaliteli insanlara da haksızlık aslında. Bu konuda yanlış yaptığını düşünüyorum.