61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin görevden alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GÖREVE DEVAM ETMESİ GEREK

Şükür’ün, Ortahisar’ı kuran, çok başarılı bir milli eğitim müdürü olduğunu ifade eden Kuvvetli, “Dolayısıyla bu müdürümüzün normalde görevine devam etmesi gerek. İcraatlarıyla, yaptığı çalışmalarıyla, başarılarıyla görevini sürdürmesi lazımdı. Ama edindiğimiz bilgiye göre, Eğitim Bir Sen ile ilgili olan çekişmeleri gibi gözüküyor. İç çekişmelerden dolayı bu milli eğitim müdürünü görevden aldılar” dedi.

BAŞARILARLA İSİM YAPMIŞTIR

Kuvvetli, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şükür Köse müdürümüz, Trabzon’da bu zamana kadar yaptığı başarılarla isim yapmıştır. Ben siyasi görüşü nedir bilmiyorum ama milli eğitim camiasında bilinen, sevilen ve başarılı bir müdür olduğu için görevine devam etmesinden yanayım. Çünkü bugüne kadar Trabzon’da Ortahisar’ı kurma aşamasındaki çalışmaları, Trabzon’da eğitimdeki başarısı, özellikle üniversite sınavlarında ve ortaöğretim sınavındaki başarılarla isim yapmıştır. İç çekişmelere bu tür insanlar heba edilmemeli. Görevine iadesi konusunda verilecek bir karar isabetli olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.