Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Saka’nın, “Amatör Spor Kulüplerinin suları kesildi” iddiasına yanıt verdi.
Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, hizmet alan amatör spor kulüplerinin abonesiz ya da aboneli tüketimlerinin kontrol edilmesi gerektiği ifade edilerek, “

TİSKİ Genel Müdürlüğü halkın temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunu belli bir maliyetle üretip halka sunan, halkın bir kuruluşudur. Bunu yaparken kanunlar ve kurallar çerçevesinde davranma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu kapsamda tüm aboneleri ile ilgili olduğu gibi hizmet alan amatör spor kulüplerinin de abonesiz ya da aboneli tüketimlerini kontrol etmek zorundadır.

Bu bağlamda Trabzon çapında yapılan denetimlerde abonesiz su kullanımının yanında uzun süredir tüketim bedellerini ödemeyen bazı spor kulüplerine verilen hizmet durdurulmak zorunda kalınmıştır. İdaremize ulaşarak borçlarının ödenmesi ve ya yapılandırılması teminatı sunan kulüplere hizmet verilmeye devam edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Amatör spor kulüplerinin içme ve kullanma suyunun yüzde 25 daha ucuz olduğunu hatırlatılan açıklama şu şekilde devam etti: “
Ayrıca 2016 yılı Kasım ayında TİSKİ Genel Kurulunca alınan kararla, Trabzon ilindeki amatör spor kulüplerinin içme ve kullanma suyunu, mesken tarifesinden yüzde 25 daha ucuz olarak kullanması sağlanmıştır.

Dünyanın hiçbir yerinde sonsuz tüketim hakkı hiçbir kişi ya da kuruma verilmemektedir. Büyük çoğunluğu tükettiği suyun, aldığı hizmetin ücretini öderken, birkaç kulübünün tüketim ücretlerini ödememesinin tüm amatör spor kulüplerine şamil kılınması doğru değildir”