61SAAT HABER SERVİSİ-Türkiye genelindeki tüm il başkanları ile bir araya gelinen toplantıda, il ve ilçe teşkilatlanmaları, kongre süreçleri ve idari yönetim ile ilgili bilgiler verildi. İYİ Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı Hasan Saka il başkanları toplantısını değerlendirdi. 

İYİ Parti Genel Merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısına katılan Trabzon İl Başkanı Hasan Saka “Erken seçim olma olasılığına karşılık Trabzon’da da kongre sürecini başlatacağız.” dedi.  “Kongre sürecinin hızlandırılması gerektiği” kararının alındığını belirten Saka “Erken seçim olma ihtimaline karşılık il ve ilçelerimizdeki olağan genel kurulları bir an önce yapıp seçime tam hazır olmak için telkinde bulunuldu. Yol ve yöntemleri konuştuk. İstişarelerde bulunduk.” diye konuştu.

İYİ Partinin önünü kesmeye dönük tüm planlara karşı a, b, c planlarının olduğunu kaydeden Saka "Bizim önümüzü kesemezler de biz yine de önlemimizi alıyoruz. Erken seçime karşı önlemimizi alıyoruz. Bilindiği gibi ülkemiz şu an KHK’larla yönetiliyor. Biz de burada ilçe başkanlarımızla toplanacağız. Kongre takvimimizi belirleyeceğiz. Sırasıyla ilçe kongrelerini yaptıktan sonra il kongremiz olacak. Takvim Genel İdare Kurulunun vereceği kararla belli olacak.” ifadelerini kullanırken toplantıda alınan kararlarla ilgili ilçe başkanlarıyla toplantı yapacağını belirtti.