İYİ Parti Kurucu il Başkanı Hasan Saka geçtiğimiz ay erken seçimlerinin açıklanmasının ardından istifa etmiş, bu istifa gündeme bomba gibi düşmüştü. Saka istifasınının genel merkez ile yaşadığı fikir ayrılığı olduğunu belirtmiş ve geniş bir açıklama yapacağını söylemişti.

Hasan Saka sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla neden istifa ettiğini resmen açıkladı. 

İşte Saka'nın istifasının nedeni;

Cevabını herkesin çok merakla beklediği, İyi Parti Trabzon İl başkanlığından neden istifa ettiğim açıklamasını kamuoyunuyla paylaşmayı vicdani bir sorumluluk olarak görüyorum.Basın açıklaması için bazı şartların oluşması,düzelmesi gerekiyordu bu nedenle en son ana kadar beklemeyi tercih ettim.Neden istifa ettiğime gelince; Akçaabat’ın güçlü adayı olarak istifa ederek milletvekilliğine aday olmamı isteyen genel merkeze karşılık “ şartların benim için henüz oluşmadığını,ailemin hatta bizzat kendimin buna hazır olmadığımı,sürecin şahsımın ötesinde önemli bir memleket meselesi olduğunu,en son yapılan il başkanları toplantısında İl başkanlarının aday olmaması noktasında fikrimin net olduğunu,hatta genel başkanımızın il başkanlarının aday olmaları önündeki engelleri kaldırırken kullandığı ifadelerde büyük bir “ama” hissettiğimi bu durumda istifamın sürece ve teşkilatlarımıza zarar vereceğini bu nedenlerle aday olmak istemediğimi açık ve net olarak ifade etmeme rağmen,aday olmam konusunda şahsıma ısrarcı olunmasıdır. 
Hayatım boyunca hep ideallerim için yaşadım ve hep dava adamı oldum. Nefsimi hiçbir zaman ön plana çıkarmadım. Ben vatan demişsem mesele benim için bitmiştir. Aldığımız il başkanlığı sancağını namus bildik.Bu nedenle bizim için kutsal ve bir o kadar da onurlu mücadeleye katılırken,15 yıllık mücadelemin sonunda ben Hasan Tahsin olmaya geldim demiştim.Ve mücadelemize en küçük zerre miskal halel getirmedim.Ayrıca Allah’ın lütfettiği “hiçlik” makamına oturmadan önce “ateşten gömleği giydiğimizi” benlik” zilletine kapımızı kapattığımızı yüksek sesle nefsimize bir kez daha hatırlatmıştım.
Hayatım boyunca hep dik durmaya çalıştım,ilkeli oldum ve Hz.Hamza’nın (r.a) buyurduğu gibi gözümün gördüğü hiçbir şeyden korkmadım. En önemlisi de,2 saniye sonrasına garanti veremediğimiz bir dünya için asla fırıldak olmadım,olamazdım da..
Önce kendime olan saygımı korumak zorundaydım ve bu kararla koruduğuma sonuna kadar inanıyorum.
Benim için söz önemlidir,çünkü borçtur ve gereğini yapmam aday olmamam lazımdı,tüm ısrarlara rağmen olmadım.Zerre miskal pişman değilim.
6 aya yakın genel başkanımızın bize tevdi ettiği namus,şeref ve milletimizin umudunu olarak gördüğüm emanete gözüm gibi baktığım için vicdanen rahat,mutlu,umutluyum..
Görev sürecim boyunca birlikte sancağı taşımaktan onur duyduğum başta il yönetim kurulu ekibime,ilçe başkanlarıma ve yönetim kurullarına bizlere dışarıdan desteğini esirgemeyen partili,partisiz tüm kardeşlerime,abilerime,dostlarıma sonsuz şükranlarımı arz ediyorum.
Ayrıca genel başkanımız Meral Akşener hanımefendiye,genel başkan yardımcılarımıza,80 il ve ilçe başkanı arkadaşlarıma,gik üyelerine,genel merkez çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim.
Haklarınızı helal edin lütfen!
Son olarak..
Genel Başkanımın emrinde,partimin hizmetinde nefer olmaya devam edeceğim.İnancımız tam,güvenimiz sonsuzdur..
Başaracağız Başaracağız Başaracağız!!!