İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, AK Parti'nin yerel seçimlerde izleyeceği yolu belirten manifesto bağlamında mevcut belediyelere sert eleştirilerde bulundu.

Çakıroğlu ''Ağa ne diyor? Maraba ne yapıyor?'' başlığı ile yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

AĞA NE DİYOR? MARABA NE YAPIYOR? 

Akp yönetiminin yayınladığı 11 maddelik yerel yönetimler manifestosunu okudum, düşündüm okudum, baktım-okudum, güldüm-okudum ama okudum-geçtim yapamadım…Ve ilk tespitim şu ki 'tanıdığım, bildiğim, sorup öğrendiğim" hiçbir AKP’li belediye bu manifestoyu okumuyor, okuyor-anlamıyor, anlıyor-umursamıyor..

Ancak manifestoyu yayınlayanlar da laf olsun torba dolsun diye bunu yayınlıyorlar..

Hadi hodri meydan..

Bu 11 Maddenin 1 tanesini ciddiye alan belediyeniz varsa rol model olarak açıklayın. Ya da daha geniş bir pencereden bakalım… Damadını bakan yapan genel başkandan yola çıkarsanız, eşini müdür yapan bir vekile rastlarsınız ve bütün sülalesini belediyede istihdam eden belediye başkanlarına çarparsınız…

Zaman çabuk geçer ve seçim ufukta gözükür, aklınıza ilkesellik gelir..

Manifesto (gemideki malların liman müdürlüğüne bildirilmesi) yayınlarsınız, oysa sizin marifetesto yayınlamanız gerekir..

Ne güzel… Şeffaflık,şehrin değerlerini korumak, milletin imkanlarını gözetmek, hak,adalet, şehrin inşaat alanına dönüştürülmesinin önüne geçmek, hatta işçi alımlarında hakkaniyet, liyakat..

Aman Allah'ım… Akp'nin gemisinde neler neler..

Peki..Sonuç;

Sınavsız KPSS’siz kurasız ihtiyaç olmadığı halde belediyeye yüzlerce personel alımı, vatandaşın yerini kamu yararı adı altında elinden alıp rant alanına dönüştürmek, ata topraklarını yeşil alan ilan edip sonra bu alanları ucuza kendilerine yada yakınlarına alıp sonra koltuk güçleri, makamları ile imarlı alana dönüştürüp yedi göbek sonrasına hesap yapmak bu ilkelerin hangisine uyuyor? Belediyenin geleceğini ipotek altına almak Yıllık 25 -30 trilyon giderayak bütçeye yük getirmek yada Gider ayak ihaleler yapmak mahşeri vicdanın neresine uyar. Kimlerin oğlu, kızı, damadı ve birinci derece yakını işe alınmış. İl Başkanı ve ilçe Başkanı açıklasında halk şeffaf bir şekilde öğrensin. 

Onlar açıklamaz ise seçim meydanlarında hangi meclis üyesi veya parti yöneticisi kimi belediyeye koymuş ise tespitlerini yapıyoruz, isim isim deşifre edeceğiz.

Belediyenin birilerin tarlası veya Yağma Hasan'ın böreği olmadığını halka tek tek anlatacağız. Büyükşehir Başkan adayı da bu konu ile ilgili görüşünü halka izah etmeli.Her gittiği yerde bu soruların muhatabı olacağını şimdiden bilmelidir. Süküt ikrar ve kabul demektir.Ya haberim yok desin ya da birlikte bu personeli aldık desin.Halkımız açıklama bekliyor.

Ya da çıkıp yapılanların karşısında olacağız,devletin uğradığı zararları tazmin yoluna gideceğiz desin.

Öyle ya AĞA olurda siz görmezden gelirsiniz diye bunları yazılı metne döktü.

Sırf vekil,bakan,teşkilat başkanı veya Belediye Başkanı yakını diye kimler; hangi liyakat esas alınarak işi alındı.Hangi ihalelerde,ne tür ihmaller var ve devlet nasıl zarara uğratıldı.

Merak ediyoruz, yeni başkan adayları ellerine bu marifetestoyu alıp bir şehri dolaşacak mı,bir belediye kurumlarını turlayacak mı,kimi çalışanlara 'kimin yakınısın' diye soracaklar mı..?

Yok aziz milletimiz..Hiç iyimser olmayın..Olmanızı gerektirecek bir dayanak olarak bu manifestoyu hiç görmeyin..

Sayıstay denetim raporları ortada..İnsana sormazlar mı "önce yapanın yanına kâr kalmasın",var mı hesabını veren..?

Bugün birinden,birilerinden yaptıklarının hesabını sormazsanız yarın olacaklar olanlardan farklı olmayacaktır..